• NEWSROOM
    • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
  • CULTURE
  • GUIDE
    • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
  • INTERESTS
    • INTERESTS
    • Πρόσωπα
    • Τεχνολογία
  • DECADENCE
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • Aντώνης Σουκαράς
    • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
    • Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου
  • REAL ESTATE

  • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
  • CULTURE
    • TrendingΕιδήσειςΤέχνη

      Eγκαινιάστηκε το νέο ανοιχτό θέατρο “Ειρήνη ...

      • July 20, 2022
      TrendingΤέχνη

      Αλκυονίδες: Βρεθήκαμε στην εικαστική έκθεση-αφιέρω...

      • June 24, 2022
      KidsΔιασκέδασηΕιδήσειςΣινεμάΤέχνη

      Φεστιβάλ Αριστοναύτες: Κάτι νέο και πολυθεματικό έ...

      • June 9, 2022
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Η νυφική φορεσιά της Περαχώρας στη Vogue – Μια σημ...

      • May 31, 2022
  • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
  • INTERESTS
    • Πρόσωπα
    • Τεχνολογία
  • DECADENCE
    • DecadenceΕιδήσεις

      Το δώρο του πρωθυπουργού στους εργαζόμενους του έρ...

      • July 2, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Βουτιά σε λίμνη της Σιβηρίας με -20°C έκανε ο δήμα...

      • January 26, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Tελικά το μπλε κομμάτι της γόμας σβήνει στυλό ή γκ...

      • January 3, 2022
      DecadenceΑυτοδιοίκησηΕιδήσεις

      Ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έκανε copy paste το...

      • November 2, 2021
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • Aντώνης Σουκαράς
    • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
    • Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου
  • REAL ESTATE

TROLLING MOOD:  Στη Mytilineos και ο φωτισμός της Κορίνθου. Να ζήσει η εξοικονόμηση!

Στοιχεία εμβολιασμών κατά της COVID-19 στην Κορινθία (πηγή: data.gov.gr): Εμβολιασμένα άτομα:  98080 1 δόση:  98081 2 δόσεις:  94696 3 δόσεις:  77206

Παραλία Καλάμια: Η ιστορική ψαροταβέρνα “Η Γοργόνα” επέστρεψε σε νέα διεύθυνση στην Κόρινθο

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και αρκετοί θαλασσινοί μεζέδες είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι το καλοκαίρι και ειδικά μετά το μπάνιο. Η ιστορική Γοργόνα επέστρεψε στην παραλία Καλάμια (σε νέα διεύθυνση) και αυτή τη φορά έχεις… πιάτο τον Κορινθιακό!

  • July 15, 2022
  • Posted in TrendingΓεύση

Η Γοργόνα στην παραλία Καλάμια στην Κόρινθο, είναι από εκείνες τις ψαροταβέρνες στις οποίες θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Για το γεύμα σου μετά τις βουτιές στην παραλία ή για να αισθανθείς το καλοκαίρι λίγο πιο κοντά τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, απολαμβάνοντας ψάρια και θαλασσινά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Εμείς την επισκεφθήκαμε τον Ιούλιο στον ολοκαίνουργιο χώρο της (στον κεντρικό πεζόδρομο της παραλίας) για να θυμηθούμε μετά από καιρό τους πεντανόστιμους ουζομεζέδες. Ο Αρσένης έχει γράψει τη δική του ιστορία μιας και ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή από το μακρινό 1992, σε μια ψαροταβέρνα που έχει ξεκάθαρα οικογενειακό ύφος. Και τώρα θα σου πω τι δοκιμάσαμε, ώστε να πάρεις μια ιδέα πριν κατηφορίσεις και εσύ!

Είναι κοινό μυστικό ότι η πλειοψηφία των παραγγελιών ξεκινούν με τη σαλάτα της Γοργόνας και έτσι κάναμε και εμείς. Μαρούλι στη βάση, φρεσκοκομμένη ντοματούλα στο πλάι και χταπόδι στη μέσα. Ενα υπέροχο dressing έρχεται να δέσει μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα που για κάποιο ανεξήγητο λόγο κάθε φορά που την επιλέγουμε, μας ανοίγει την όρεξη.

Και όταν σου ανοίγει η όρεξη στη Γοργόνα δεν ξέρει τι να επιλέξεις πρώτο. Εκτός από βλίτα που είναι must συνοδευτικό ψαρομεζέδων, πήραμε παντζάρια (είναι ίσως το μοναδικό σημείο όπου τα τρώμε με ευχαρίστηση) και μπουρεκάκια μελιτζάνας για τα οποία δεν βρίσκω λεξιλόγιο να χρησιμοποιήσω. Παρατήρηση: Δεν έχει καμία σημασία αν σου αρέσουν ή όχι οι μελιτζάνες. Αυτή είναι μια χειροποίητη συνταγή που όμοια της δεν έχουμε δοκιμάσει!

Ήδη ξεφύγαμε με τα ορεκτικά και έπρεπε να περάσουμε στα κυρίως. Φιλέτο σαρδέλας ψητό χωρίς κόκαλο με λαδολέμονο το πρώτο πιάτο μας και ομολογούμε ότι σε κάτι τέτοιες στιγμές αντιλαμβάνεσαι ότι ΔΕΝ είναι όλα τα ψάρια ίδια.

Η πρόταση του Αρσένη για δεύτερο πιάτο ήταν το θράψαλο ψητό. Ο προσωπικός μου φόβος ήταν φυσικά το πόσο σκληρό θα είναι, μιας και έχω πέσει αρκετές φορές στην εν λόγω παγίδα. Πείστηκα όμως και εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το ψήσιμο που θα κάνει κανείς στο θράψαλο, κρίνει την τελική γεύση και υφή του.

Το τρίτο πιάτο που επιλέξαμε τώρα ήταν σουπιά. Ξέρουμε ότι η σουπιά θα έρθει ψητή, θα έρθει μαγειρεμένη, γενικά μπορεί να καταναλωθεί και να είναι νόστιμη με διάφορους τρόπους. Πόσοι από εσάς την έχετε δοκιμάσει τηγανιτή όμως; Ακόμα και αν είστε αρκετοί, βάζουμε στοίχημα ότι κάτι ανάλογο δεν έχετε γευτεί. Crispy κρούστα εξωτερικά, μαστιχωτή όσο χρειάζεται εσωτερικά!

Υ.Γ. Μ’αυτά και μ’αυτά ξεχάσαμε να σας πούμε ότι στα ορεκτικά προσθέσαμε και μια φέτα με χειροποίητη κρούστα εξωτερικά, μέλι και μαύρο σουσάμι.

Η Γοργόνα
Παραλία Καλάμια, Κόρινθος
Τ. 27410-23203

TRENDING

TrendingΓεύση

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2022: Η γιορτή του Αγιωργίτικ...

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας επανέρχονται με δυναμι...

  • August 14, 2022

Παραλίες γυμνιστών στην Κορινθία: Μια πονεμένη ιστ...

  • August 13, 2022

Βόρεια Εύβοια: Την επισκεφθήκαμε ένα χρόνο μετά τι...

  • August 11, 2022

MUΣΑ Concert Series: Σωκράτης Σινόπουλος Quartet σ...

  • August 11, 2022

Trending

1

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2022: Η γιορτή του Αγιωργίτικ...

  • August 14, 2022
2

Παραλίες γυμνιστών στην Κορινθία: Μια πονεμένη ιστ...

  • August 13, 2022
3

Βόρεια Εύβοια: Την επισκεφθήκαμε ένα χρόνο μετά τι...

  • August 11, 2022

2018 klife.gr