• NEWSROOM
    • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
  • GUIDE
    • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
  • GREEN
  • REAL ESTATE

  • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
    • TrendingΤέχνη

      Λουτράκι: Παράδειγμα προς μίμηση τα εγκαίνια του Α...

      • July 4, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      9ο Loutraki Festival: Σημαντικές εκδηλώσεις με σημ...

      • July 1, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Λουτράκι: Εγκαινιάζεται το Ανοιχτό Θέατρο “Π...

      • June 23, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής “ΙΝΦΑΝΤΕΣ...

      • June 1, 2023
  • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
    • DecadenceTrending

      Πανσέληνος-Καλάμια: Ο δήμος Κορινθίων κάλεσε τα μα...

      • August 2, 2023
      Aντώνης ΣουκαράςDecadenceΑθλητισμόςΕιδήσεις

      Γκάφα Νανόπουλου: Μπέρδεψε την Εθνική του ’0...

      • November 3, 2022
      Decadence

      Όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στα κλαρίνα τον Θανάση Μαν...

      • August 29, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Το δώρο του πρωθυπουργού στους εργαζόμενους του έρ...

      • July 2, 2022
  • GREEN
  • REAL ESTATE

TROLLING MOOD:  Η ηλεκτρονική ταμπέλα που τοποθετήθηκε στον Ισθμό είναι μεγαλύτερη από αυτόν!

Παραλία Καλάμια: Η ιστορική ψαροταβέρνα “Η Γοργόνα” επέστρεψε σε νέα διεύθυνση στην Κόρινθο

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και αρκετοί θαλασσινοί μεζέδες είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι το καλοκαίρι και ειδικά μετά το μπάνιο. Η ιστορική Γοργόνα επέστρεψε στην παραλία Καλάμια (σε νέα διεύθυνση) και αυτή τη φορά έχεις… πιάτο τον Κορινθιακό!

  • July 15, 2022
  • Posted in TrendingΓεύση

Η Γοργόνα στην παραλία Καλάμια στην Κόρινθο, είναι από εκείνες τις ψαροταβέρνες στις οποίες θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Για το γεύμα σου μετά τις βουτιές στην παραλία ή για να αισθανθείς το καλοκαίρι λίγο πιο κοντά τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, απολαμβάνοντας ψάρια και θαλασσινά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Εμείς την επισκεφθήκαμε τον Ιούλιο στον ολοκαίνουργιο χώρο της (στον κεντρικό πεζόδρομο της παραλίας) για να θυμηθούμε μετά από καιρό τους πεντανόστιμους ουζομεζέδες. Ο Αρσένης έχει γράψει τη δική του ιστορία μιας και ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή από το μακρινό 1992, σε μια ψαροταβέρνα που έχει ξεκάθαρα οικογενειακό ύφος. Και τώρα θα σου πω τι δοκιμάσαμε, ώστε να πάρεις μια ιδέα πριν κατηφορίσεις και εσύ!

Είναι κοινό μυστικό ότι η πλειοψηφία των παραγγελιών ξεκινούν με τη σαλάτα της Γοργόνας και έτσι κάναμε και εμείς. Μαρούλι στη βάση, φρεσκοκομμένη ντοματούλα στο πλάι και χταπόδι στη μέσα. Ενα υπέροχο dressing έρχεται να δέσει μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα που για κάποιο ανεξήγητο λόγο κάθε φορά που την επιλέγουμε, μας ανοίγει την όρεξη.

Και όταν σου ανοίγει η όρεξη στη Γοργόνα δεν ξέρει τι να επιλέξεις πρώτο. Εκτός από βλίτα που είναι must συνοδευτικό ψαρομεζέδων, πήραμε παντζάρια (είναι ίσως το μοναδικό σημείο όπου τα τρώμε με ευχαρίστηση) και μπουρεκάκια μελιτζάνας για τα οποία δεν βρίσκω λεξιλόγιο να χρησιμοποιήσω. Παρατήρηση: Δεν έχει καμία σημασία αν σου αρέσουν ή όχι οι μελιτζάνες. Αυτή είναι μια χειροποίητη συνταγή που όμοια της δεν έχουμε δοκιμάσει!

Ήδη ξεφύγαμε με τα ορεκτικά και έπρεπε να περάσουμε στα κυρίως. Φιλέτο σαρδέλας ψητό χωρίς κόκαλο με λαδολέμονο το πρώτο πιάτο μας και ομολογούμε ότι σε κάτι τέτοιες στιγμές αντιλαμβάνεσαι ότι ΔΕΝ είναι όλα τα ψάρια ίδια.

Η πρόταση του Αρσένη για δεύτερο πιάτο ήταν το θράψαλο ψητό. Ο προσωπικός μου φόβος ήταν φυσικά το πόσο σκληρό θα είναι, μιας και έχω πέσει αρκετές φορές στην εν λόγω παγίδα. Πείστηκα όμως και εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το ψήσιμο που θα κάνει κανείς στο θράψαλο, κρίνει την τελική γεύση και υφή του.

Το τρίτο πιάτο που επιλέξαμε τώρα ήταν σουπιά. Ξέρουμε ότι η σουπιά θα έρθει ψητή, θα έρθει μαγειρεμένη, γενικά μπορεί να καταναλωθεί και να είναι νόστιμη με διάφορους τρόπους. Πόσοι από εσάς την έχετε δοκιμάσει τηγανιτή όμως; Ακόμα και αν είστε αρκετοί, βάζουμε στοίχημα ότι κάτι ανάλογο δεν έχετε γευτεί. Crispy κρούστα εξωτερικά, μαστιχωτή όσο χρειάζεται εσωτερικά!

Υ.Γ. Μ’αυτά και μ’αυτά ξεχάσαμε να σας πούμε ότι στα ορεκτικά προσθέσαμε και μια φέτα με χειροποίητη κρούστα εξωτερικά, μέλι και μαύρο σουσάμι.

Η Γοργόνα
Παραλία Καλάμια, Κόρινθος
Τ. 27410-23203

TRENDING

TrendingΑυτοδιοίκησηΕιδήσεις

Συνέντευξη της Ελένης Βλάχου-Πιπίνη στον Just Radi...

Στον Just Radio 96.4 και στην εκπομπή “Μουσι...

  • September 28, 2023

Γ. Πετρίτσης: Πάνω από το 70% των έργων στην Κοριν...

  • September 28, 2023

Μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στη...

  • September 26, 2023

Π. Νικολόπουλος στο klife.gr: Η ελάφρυνση των ευάλ...

  • September 20, 2023

Trending

1

Συνέντευξη της Ελένης Βλάχου-Πιπίνη στον Just Radi...

  • September 28, 2023
2

Γ. Πετρίτσης: Πάνω από το 70% των έργων στην Κοριν...

  • September 28, 2023
3

Μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στη...

  • September 26, 2023

2018 klife.gr