Μπουφές: Δοκιμάσαμε τα πιο μαμαδίστικα μαγειρευτά στην Κόρινθο
Κάθε μεσημέρι, πολλοί εργαζόμενοι στην Κόρινθο αναρωτιούνται: “Τι να φάω σήμερα;” Το μαγειρείο “Μπουφές”, που άνοιξε πριν περίπου ένα χρόνο από τον Κώστα και την Αναστασία, προσφέρει τη λύση με μαμαδίστικα φαγητά. Με έμφαση στην ποιότητα, την αυθεντική γεύση και τη χρήση αγνών υλικών, έγινε γρήγορα σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν σπιτική φροντίδα στα γεύματά τους.

Επισκεφθήκαμε τον χώρο, ήδη εντυπωσιασμένοι από τα πιάτα που δοκιμάζουμε καιρό, παραγγέλνοντας στο σπίτι ή το γραφείο. Θέλαμε να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους πίσω από τον “Μπουφέ” και να μάθουμε τι τους ώθησε να δημιουργήσουν ένα τόσο ξεχωριστό μαγειρείο στην Κόρινθο.
«Μπουφές» σημαίνει ποικιλία εδεσμάτων, και η ονοματοδοσία του μαγειρείου στην οδό Νοταρά 37 δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστή. Με την είσοδό σου, αντικρίζεις τα φαγητά ανοιχτά σε προσεγμένα σκεύη – προστατευμένα και έτοιμα να σε δελεάσουν, δίνοντάς σου την ελευθερία να επιλέξεις τις γεύσεις που επιθυμείς.
“Η ποικιλία στη γεύση, μας καθορίζει μια ζωή. Και βέβαια έχει βαθιές ρίζες στην παιδική μας ηλικία. Κάπου εκεί και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα”, μας λένε ο Κώστας και η Αναστασία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπουφές Νεομαγειρείο (@mpoufes.korinthos)
Ο Κώστας, με πάνω από 40 χρόνια οικογενειακής παράδοσης στην εστίαση, και η Αναστασία, από αγροτική οικογένεια με γνώσεις ποιοτικής παραγωγής, δημιούργησαν τον “Μπουφέ”. Ένας χώρος όπου το φαγητό παρασκευάζεται με φροντίδα, όπως στο σπίτι, από την μαμά κυρία Μαίρη ως κεντρική μαγείρισσα του Μπουφέ.
Η ιδέα τους υπήρχε χρόνια, αλλά καθυστέρησε λόγω της επιθυμίας τους για τελειότητα. Όπως λένε, η υπόσχεσή τους είναι να διατηρήσουν την αγνότητα και την ποιότητα, με αφοσίωση στην πρώτη ύλη και τη συνεχόμενη ανακάλυψη νέων γεύσεων.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπουφές Νεομαγειρείο (@mpoufes.korinthos)
Στον “Μπουφέ” η αγάπη για το περιβάλλον γίνεται πράξη καθημερινά με την ανακύκλωση πλαστικού, χαρτιού, γυαλιού, με τη χρήση μόνο χάρτινης σακούλας, αλλά και με τις προμήθειες που αγγίζουν το 80% από την Κορινθία (άρα αποφεύγοντας περιττές και ρυπογόνες αποστάσεις)
Ωστόσο, ήρθε η ώρα να μοιραστούμε και τη δική μας εμπειρία. Καταρχάς, διαπιστώσαμε ότι στον “Μπουφέ” τίποτα δεν είναι έτοιμο από πριν, όλα είναι φρέσκα. Αυτό δεν είναι αυτονόητο στις μέρες μας και το εκτιμήσαμε ιδιαίτερα.
Μας άρεσε πολύ το γεγονός ότι στηρίζουν σε μεγάλο ποσοστό τα τοπικά κορινθιακά προϊόντα. Οι ντόπιοι παραγωγοί είναι σε πρώτο πλάνο, ενώ οι πρώτες ύλες συμπληρώνονται και από την παραγωγή του ίδιου του μαγειρείου.
Ας περάσουμε τώρα στο μενού. Υπάρχουν καθημερινά ορισμένες στάνταρ επιλογές, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θα βαρεθείς ποτέ, καθώς ο “Μπουφές” προσφέρει διαφορετικό διαιτολόγιο κάθε μέρα. Το καλό είναι ότι δεν θα νιώσεις μπερδεμένος, καθώς οι επιλογές είναι λίγες, αλλά πάντα φρέσκες και νόστιμες.
Στα πιάτα της ώρας, θα βρεις χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκι μοσχαρίσιο (όλα συνοδευόμενα με ρύζι-λαχανικά, πατάτες τηγανητές ή spaghetti), αλλά και τσιπούρα με σαλάτα για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπουφές Νεομαγειρείο (@mpoufes.korinthos)
Στο μενού ημέρας, σχεδόν πάντα θα βρεις μοσχαράκι κοκκινιστό, αλλά και ζυμαρικά (bolognese, carbonara, napoliten). Από εκεί και πέρα όμως, οι γεύσεις είναι αμέτρητες και ανακοινώνονται καθημερινά, από νωρίς το πρωί.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπουφές Νεομαγειρείο (@mpoufes.korinthos)
Ας παραθέσουμε αυτά που ξεχωρίσαμε εμείς! Λαχανοντολμάδες που θυμίζουν μαμά, με προσεκτικό τύλιγμα και λαχταριστό, μαλακό λάχανο που “δένει” απίστευτα με τη σάλτσα αυγολέμονο, για την οποία είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι χρησιμοποιείται σπιτικός χειροποίητος ζωμός, κάτι που μας επιβεβαίωσε και ο Κώστας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπουφές Νεομαγειρείο (@mpoufes.korinthos)
Θα σας κάνει εντύπωση, αλλά στα best of έχουμε τοποθετήσει και τα κανελόνια με κιμά. Είναι μια συνταγή που έχει τις ρίζες της στην Ιταλία, ωστόσο αγαπήθηκε πολύ στη χώρα μας και προσαρμόστηκε στις γευστικές μας παραδόσεις. Κάπως έτσι, σαν μικρά παιδιά, μετρούσαμε τις μέρες για να ακούσουμε ότι θα έχουμε για μεσημεριανό τα κανελόνια. Στον “Μπουφέ” τα κανελόνια με κιμά έχουν κάτι ιδιαίτερο, διότι εστιάζουν στην ποιότητα του κρέατος και των ζυμαρικών, χωρίς να επικαλύπτεται η γεύση με σάλτσα ντομάτας ή μπεσαμέλ, που συχνά “κρύβουν” τα υπόλοιπα συστατικά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπουφές Νεομαγειρείο (@mpoufes.korinthos)
Το αρνί λεμονάτο, στο δικό μας σπίτι τουλάχιστον, ήταν γεύμα… Κυριακής. Εεεε, σε αυτές τις Κυριακές ξανά ταξιδέψαμε όταν το δοκιμάσαμε από τα χεράκια της κ. Μαίρης στον “Μπουφέ”. Η οξύτητα του λεμονιού ισορροπείται από το άψογο μαγείρεμα του αρνιού, το οποίο ήταν αρκετά ζουμερό. Υπάρχει και η επιλογή του κοκκινιστού, να έχετε στα υπόψιν!
Άρρηκτα συνδεδεμένη με τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι η μοσχαρόσουπα. Για πολλούς, είναι ένα πιάτο “φάρμακο”, καθώς τα θρεπτικά συστατικά της βοηθούν το στομάχι και το πεπτικό σύστημα. Και μπορεί να αναρωτηθείτε για τη γεύση; Αν και δεν ξέρουμε αν είναι η σωστή λέξη, εμείς θα την χαρακτηρίζαμε “μέλι”. Το μοσχάρι έχει σιγοβράσει με τα λαχανικά, απορροφώντας όλες τις γεύσεις τους, με αποτέλεσμα έναν πεντανόστιμο ζωμό και ζουμερό, τρυφερό μοσχαράκι.
Πριν καταλήξουμε στην τελευταία μας στάση με ψάρια και θαλασσινά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη φασολάδα. Άκρως παραδοσιακή, ελληνική και μαμαδίστικη, με πολλά στοιχεία γιαγιάς. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αλλά η συνταγή παραμένει βασικά η ίδια. Αυτό που ξεχωρίζει μια πραγματικά νόστιμη φασολάδα είναι φυσικά η ποιότητα των πρώτων υλών, και ο “Μπουφές”, όπως αναφέραμε, δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό.
Η εκδοχή της ψαρόσουπας που μας σέρβιρε ο “Μπουφές” ήταν το κάτι άλλο! Φρέσκο ψαράκι – αυτό έχει τη μαγεία του, μιας και μπορεί να υπάρξουν εναλλαγές ανάλογα με τη διαθεσιμότητα – λαχανικά, αρωματικά βότανα και ελαιόλαδο. Χειμερινή επιλογή και με το παραπάνω, θα πούμε εμείς!
Για το τέλος, αφήσαμε τις σουπιές με σπανάκι και το χταπόδι στιφάδο. Στην πρώτη περίπτωση, η νοστιμιά της σιγοβρασμένης σουπιάς για ώρες συνδυάζεται με τη φρεσκάδα του σπανακιού, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που σίγουρα θα σας φέρει υπέροχες αναμνήσεις. Στη δεύτερη, το χταπόδι μαγειρεύεται παραδοσιακά με λευκό κρασί, ελαιόλαδο, ντομάτα και αρωματικά, προσφέροντας έναν υπέροχο γευστικό συνδυασμό που λιώνει στο στόμα.
Info: Καθημερινά, μπορείς να βλέπεις από νωρίς το μενού της ημέρας στα instagram stories του Μπουφέ
Extra info: Ο χώρος είναι kid-friendly: Διαθέτει καρεκλάκια φαγητού και ειδικά μαχαιροπήρουνα!