• NEWSROOM
    • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
    • Γιορτές
  • CULTURE
  • GUIDE
    • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
    • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
  • GREEN
  • REAL ESTATE
  • JOBS ALERT

  • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
    • Γιορτές
  • CULTURE
    • Κόρινθος: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις 2025
      ΕιδήσειςΚαλοκαίρι στην ΚορινθίαΤέχνη

      Κόρινθος: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Ιουλίου 2025

      • July 2, 2025
      ΕιδήσειςΚαλοκαίρι στην ΚορινθίαΤέχνη

      Λουτράκι: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις μέχρι το τέλο...

      • June 16, 2025
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Ο Απόστολος Παπαφωτίου για τη Μονή Σινά

      • June 14, 2025
      ΕιδήσειςΚαλοκαίρι στην ΚορινθίαΤέχνη

      Κόρινθος: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Ιουνίου 2025

      • June 4, 2025
  • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
    • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
    • DecadenceΕιδήσεις

      Αυτό δεν πήγε πολύ καλά! “Τρελάθηκε” ο...

      • December 5, 2023
      DecadenceΕιδήσεις

      Νέο video Μητσοτάκη στο TikTok: Τρολάρει Άδωνι με&...

      • November 3, 2023
      Decadence

      Πανσέληνος-Καλάμια: Ο δήμος Κορινθίων κάλεσε τα μα...

      • August 2, 2023
      Aντώνης ΣουκαράςDecadenceΑθλητισμόςΕιδήσεις

      Γκάφα Νανόπουλου: Μπέρδεψε την Εθνική του ’0...

      • November 3, 2022
  • GREEN
  • REAL ESTATE
  • JOBS ALERT

TROLLING MOOD:  Το Χιλιομόδι Κορινθίας είναι γνωστό για την Ειρήνη Παππά, το Βασίλη Ρώτα, το Μανούσο Μανουσάκη και το... Δημήτρη Μπίτζιο.

Το fine dining συναντάει τη μεσογειακή κουζίνα στο Kokos Resto Bar φέτος το καλοκαίρι

Η κουζίνα του Kokos στην παραλία της Αλμυρής δεν επαναπαύεται ποτέ. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή μας συστήνει ένα νέο menu, και κάθε φορά η ανανέωση δεν είναι απλώς μια προσθήκη πιάτων, είναι μια ολόκληρη επαναπροσέγγιση της μεσογειακής γεύσης.

  • June 3, 2025
  • Posted in TrendingΓεύσηΚαλοκαίρι στην Κορινθία

Φέτος το καλοκαίρι, κάνει τολμηρό άλμα προς μια πιο fine dining εμπειρία, με έμπνευση από την παγκόσμια γαστρονομία και βάση πάντα την αυθεντικότητα των υλικών του, σε ένα μενού που υπογράφει ο σεφ Γιάννης Κάππος. Και τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Φαντάσου, για παράδειγμα, ένα ντολμαδάκι, αλλά όχι το συνηθισμένο. Εδώ, αντί για αμπελόφυλλο έχουμεε κινέζικο λάχανο, το οποίο αγκαλιάζει ένα πλούσιο mix θαλασσινών, με θαλασσινά αρώματα, αλλά και τεχνική που σέβεται την παράδοση.

Το κλασικό κοτόπουλο βρίσκει το ταίρι του στα σκιουφιχτά ζυμαρικά, σε μια γευστική σύνθεση που ισορροπεί ανάμεσα στο comfort food και στη γαστρονομική φινέτσα.

Και το αρνάκι όμως, το πιο “χωριάτικο” και παραδοσιακό κομμάτι του τραπεζιού, έρχεται ψημένο αργά στη γάστρα, μα μεταφέρεται στο πιάτο με τρόπο απρόσμενο: σερβίρεται ως street sandwich!

Στο υπόλοιπο menu, οι γευστικές επιρροές από όλο τον κόσμο ξεδιπλώνονται έξυπνα και μελετημένα.

Τα φαλάφελ, τραγανά απέξω και αφράτα μέσα, θυμίζουν βραδινό πάγκο σε κάποια γωνιά της Αραβίας. Τα bao buns, αφράτα και φίνα, γεμίζονται με υλικά που συνδυάζουν ασιατική κουλτούρα και τοπικό χαρακτήρα. Ακόμα και το κλασικό fish and chips, που θα περίμενε κανείς να είναι “ξένο σώμα”, εμφανίζεται σε μια εκδοχή που το φέρνει κοντά στον ελληνικό ουρανίσκο.

Και εκεί που νομίζεις πως είδες τα πάντα… έρχεται το κιουνεφέ.

Ναι, το κλασικό τουρκικό γλυκό με το τραγανό κανταΐφι και το λιωμένο τυρί στο εσωτερικό. Θα το βρεις στα ορεκτικά, καθώς το Kokos το επανερμηνεύει σαν ένα γευστικό “καλωσόρισμα” στο τραπέζι, με την αλμύρα του τυριού να παίζει με το τραγανό στοιχείο που προσδίδει το κανταίφι και να προετοιμάζει τον ουρανίσκο για όσα θα ακολουθήσουν.

Όλα αυτά, φυσικά, συνοδεύονται από μια επιλεγμένη λίστα κρασιών, που έχει επιμεληθεί ο sommelier Χάρης Βασιλιάδης, ώστε να ταιριάζει ιδανικά με κάθε πιάτο, είτε θέλεις κάτι δροσερό και φρουτώδες, είτε αναζητάς την πολυπλοκότητα ενός παλαιωμένου ερυθρού.

Kokos Resto Bar
Κάτω Αλμυρή
Τ. 27410-33305
Instagram
Facebook

TRENDING

#KLifeChoice: Ριζότο γαρίδας στη Γοργόνα
TrendingΓεύση

#KLifeChoice: Ριζότο γαρίδας στη Γοργόνα

Υπάρχουν μέρη που μυρίζουν θάλασσα πριν καν τα πλη...

  • September 24, 2025

Maestro Trattoria: Ιταλική κουζίνα με μεράκι, από ...

  • September 23, 2025

Lab Music Education: Ένας ζωντανός χώρος μάθησης κ...

  • September 19, 2025

Μέθεξις: Οι καλύτεροι τσιπουρομεζέδες που θα φάμε ...

  • September 3, 2025

Trending

1

#KLifeChoice: Ριζότο γαρίδας στη Γοργόνα

  • September 24, 2025
2

Maestro Trattoria: Ιταλική κουζίνα με μεράκι, από ...

  • September 23, 2025
3

Lab Music Education: Ένας ζωντανός χώρος μάθησης κ...

  • September 19, 2025

2018 klife.gr