Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται στη διατήρηση του πύρινου μετώπου στην κορυφογραμμή, σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, το μέτωπο έδειξε να πλησιάζει επικίνδυνα τα διυλιστήρια, προκαλώντας τη μέγιστη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο. Με την παρέμβαση, ωστόσο, των επίγειων δυνάμεων, αλλά και των εναέριων μέσων, η πορεία του πύρινου μετώπου ανακόπηκε και περιορίστηκε σε ικανή απόσταση από τις εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους,

Συναγερμός και εκκένωση στον οικισμό Γλυκιά Ζωή

Ήχησε το 112 λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Γλυκιά Ζωή με κατεύθυνση προς τους Αγίους Θεοδώρους. Ο οικισμός βρίσκεται δίπλα από τα διυλιστήρια της Motor Oil. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτωπο που κατευθυνόταν προς τα διυλιστήρια περιορίστηκε και ο κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις μειώθηκε σημαντικά.

Παράλληλα, 112 ήχησε και για τους οικισμούς Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Όθωνα και Ευταξία, ζητώντας από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στα ανατολικά και τα βορειοανατολικά, με σκοπό να περιορίσουν το μέτωπο και να το απομακρύνουν από τα διυλιστήρια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε νωρίτερα ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις χθες, Δευτέρα στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Έκαψε σπίτια και οχήματα

Την ίδια στιγμή μεγάλη μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες και για τον οικισμό Άγιο Χαράλαμπο. Ωστόσο, οι φλόγες μπήκαν νωρίτερα στον οικισμό και έφτασαν στις αυλές καίγοντας σπίτια και οχήματα.

Λουτρακι

Λουτρακι

Λουτρακι

Πηγή: skai.gr