Πέντε συνταγές με κοτόπουλο για να γλείφεις τα δάχτυλά σου
Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε πεντανόστιμες συνταγές με βασικό συστατικό το κοτόπουλο από τα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος.

TROLLING MOOD: Μετά την ανακοίνωση 46 υποψηφίων από τον Βασίλη Νανόπουλο, η συνένωση με την παράταξη Πνευματικού είναι γεγονός!
Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε πεντανόστιμες συνταγές με βασικό συστατικό το κοτόπουλο από τα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος.
Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια
ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο μέτριο
5 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Μαϊντανός
15 ελιές μαύρες
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένετε και το αλατοπιπερώνετε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου.
Βγάζετε τις μερίδες του κοτόπουλου και ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο. Μόλις μαλακώσουν ξαναρίχνετε το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες, αφού πρώτα τις έχετε ξεφλουδίσει και την δάφνη.
Σιγοβράσετε για 45-50 λεπτά και προσθέτετε τι ελιές. Βράζετε ακόμη για 5 λεπτά και πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Ανακατεύετε και σερβίρετε ζεστό.
Μικρή συμβουλή: Μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι.
Σνίτσελ αλα κρεμ με πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ:
Σνίτσελ
2 πορτοκάλια
2 κρέμες γάλακτος
1 κουτί μανιτάρια κομμένα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τηγανίζουμε το σνίτσελ και λίγο πριν να είναι έτοιμο βάζουμε τα μανιτάρι, σβήνουμε με χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ριζότο με κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ:
225 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια)
200 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (κομμένο)
½ μικρή κόκκινη πιπεριά (ξεσποριασμένη και κομμένη)
1 κουτ. σούπας φύλλα κόλιαντρο (κομμένα)
400 ml ντομάτα (τριμμένη)
100 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας σκόρδο (λιωμένο)
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το κόλιαντρο για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατώνουμε κάθε τόσο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε τον τοματοχυμό, το ζωμό κοτόπουλου, το λιωμένο σκόρδο και τη ζάχαρη και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
Μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για 15 λεπτά.
Στραγγίζουμε το ρύζι όταν είναι έτοιμο και το ανακατώνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Κοτόπουλο γιουβέτσι
ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο
1 πακέτο χοντρό κριθαράκι (ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάτε)
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5 φρέσκες ντομάτες (ή μια κονσέρβα ντομάτες)
Μερικές σκελίδες σκόρδο
Ολόκληρο μαύρο πιπέρι (5 σπόρια)
Πιπέρι
Φλούδα κανέλας και λίγα γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρούμε την πέτσα του κοτόπουλου και κόβουμε σε μερίδες. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο με λίγο λάδι και, όταν ξανθίσει, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τσιγαρίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε τι τομάτες περασμένες από τον τρίφτη, λίγο νερό, αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τ’ αφήνουμε να βράσει.
Όταν το κρέας μαλακώσει αρκετά, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό μαζί με το κριθαράκι (ή τα ζυμαρικά). Ανακατεύουμε στην αρχή για να μην κολλήσουν και τ’ αφήνουμε να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το κρέας και λίγο ακόμα βράσιμο, μέχρι να πιούν το ζουμί και να δέσει η σάλτσα.
Σαλάτα με κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ:
4 κοτόπουλα στήθος φιλέτο
2 κουταλιές μυρωδικό καγιούν
500 γρ. μικρές φρέσκες (κομμένες στη μέση) πατάτες
Λίγο λάδι
300 γρ. αντίδια
1 μέτριο μαρούλι
1 μέτρια (σε φέτες) κόκκινη πιπεριά
1 μέτρια (σε φέτες) πράσινη πιπεριά
250 γρ. (κομμένα στη μέση) ντοματάκια τσέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατώστε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με το μυρωδικό.
Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη νύχτα.
Βραστέ τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε τες.
Αλείψτε το κοτόπουλο και τις πατάτες με λίγο λάδι, βάλτε τα πάνω στη ζεσταμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε τα και στις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέσα όσο θέλετε.
Κόψτε σε φέτες το κοτόπουλο. Ανακατώστε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα αντίδια, το μαρούλι, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Περιχύστε με το Ντρέσινγκ και ανακατώστε καλά.
Σερβίρετε τη σαλάτα με τα Πικάντικα Κρουτόν.
Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος
Αδειμάντου 47, Κόρινθος
Τηλ. 27410-76011