Η κουζίνα του Kokos στην παραλία της Αλμυρής δεν επαναπαύεται ποτέ. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή μας συστήνει ένα νέο menu, και κάθε φορά η ανανέωση δεν είναι απλώς μια προσθήκη πιάτων, είναι μια ολόκληρη επαναπροσέγγιση της μεσογειακής γεύσης.
Φέτος το καλοκαίρι, κάνει τολμηρό άλμα προς μια πιο fine dining εμπειρία, με έμπνευση από την παγκόσμια γαστρονομία και βάση πάντα την αυθεντικότητα των υλικών του, σε ένα μενού που υπογράφει ο σεφ Γιάννης Κάππος. Και τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Φαντάσου, για παράδειγμα, ένα ντολμαδάκι, αλλά όχι το συνηθισμένο. Εδώ, αντί για αμπελόφυλλο έχουμεε κινέζικο λάχανο, το οποίο αγκαλιάζει ένα πλούσιο mix θαλασσινών, με θαλασσινά αρώματα, αλλά και τεχνική που σέβεται την παράδοση.
Το κλασικό κοτόπουλο βρίσκει το ταίρι του στα σκιουφιχτά ζυμαρικά, σε μια γευστική σύνθεση που ισορροπεί ανάμεσα στο comfort food και στη γαστρονομική φινέτσα.
Και το αρνάκι όμως, το πιο “χωριάτικο” και παραδοσιακό κομμάτι του τραπεζιού, έρχεται ψημένο αργά στη γάστρα, μα μεταφέρεται στο πιάτο με τρόπο απρόσμενο: σερβίρεται ως street sandwich!
Στο υπόλοιπο menu, οι γευστικές επιρροές από όλο τον κόσμο ξεδιπλώνονται έξυπνα και μελετημένα.
Τα φαλάφελ, τραγανά απέξω και αφράτα μέσα, θυμίζουν βραδινό πάγκο σε κάποια γωνιά της Αραβίας. Τα bao buns, αφράτα και φίνα, γεμίζονται με υλικά που συνδυάζουν ασιατική κουλτούρα και τοπικό χαρακτήρα. Ακόμα και το κλασικό fish and chips, που θα περίμενε κανείς να είναι “ξένο σώμα”, εμφανίζεται σε μια εκδοχή που το φέρνει κοντά στον ελληνικό ουρανίσκο.
Και εκεί που νομίζεις πως είδες τα πάντα… έρχεται το κιουνεφέ.
Ναι, το κλασικό τουρκικό γλυκό με το τραγανό κανταΐφι και το λιωμένο τυρί στο εσωτερικό. Θα το βρεις στα ορεκτικά, καθώς το Kokos το επανερμηνεύει σαν ένα γευστικό “καλωσόρισμα” στο τραπέζι, με την αλμύρα του τυριού να παίζει με το τραγανό στοιχείο που προσδίδει το κανταίφι και να προετοιμάζει τον ουρανίσκο για όσα θα ακολουθήσουν.
Όλα αυτά, φυσικά, συνοδεύονται από μια επιλεγμένη λίστα κρασιών, που έχει επιμεληθεί ο sommelier Χάρης Βασιλιάδης, ώστε να ταιριάζει ιδανικά με κάθε πιάτο, είτε θέλεις κάτι δροσερό και φρουτώδες, είτε αναζητάς την πολυπλοκότητα ενός παλαιωμένου ερυθρού.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, μέχρι πρότινος Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξελέγη…
Το φθινόπωρο μπαίνει για τα καλά και η ατμόσφαιρα γεμίζει με μυρωδιές, χρώματα και... μια…
Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Just Radio 96.4 και τη…
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου Γιώργος Μαρίνης. (more…)
Σε μια ήσυχη γειτονιά στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 8, στην Κόρινθο, δύο νέα πρόσωπα συστήνονται…
Το Maestro Trattoria επεκτείνει την ομάδα του και αναζητά νέους συνεργάτες για τη θέση του…