• NEWSROOM
    • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
  • GUIDE
    • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
  • GREEN
  • REAL ESTATE

  • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
    • ΕιδήσειςΤέχνη

      Κατάμεστη η Στέγη της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέ...

      • March 23, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Ανοίγει τις πύλες του αύριο ξανά το στάδιο της Αρχ...

      • February 1, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου: “Το Ολοκαύτωμα των...

      • January 29, 2023
      Τέχνη

      Μουσεία: Δωρεάν η είσοδος την 28η Οκτωβρίου

      • October 27, 2022
  • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
    • Aντώνης ΣουκαράςDecadenceΑθλητισμόςΕιδήσεις

      Γκάφα Νανόπουλου: Μπέρδεψε την Εθνική του ’0...

      • November 3, 2022
      Decadence

      Όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στα κλαρίνα τον Θανάση Μαν...

      • August 29, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Το δώρο του πρωθυπουργού στους εργαζόμενους του έρ...

      • July 2, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Βουτιά σε λίμνη της Σιβηρίας με -20°C έκανε ο δήμα...

      • January 26, 2022
  • GREEN
  • REAL ESTATE

TROLLING MOOD:  Μετά την ανακοίνωση 46 υποψηφίων από τον Βασίλη Νανόπουλο, η συνένωση με την παράταξη Πνευματικού είναι γεγονός!

Ένα υπέροχο ταβερνάκι στο Notting Hill του Λονδίνου έχει κορινθιακή υπογραφή!

Λίγο πριν γίνει το πρώτο και καθοριστικό “μπαμ” της πανδημίας – και συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα του 2019 – επισκέφθηκα το Λονδίνο. Εκτός από τον απίστευτο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης και όλα όσα δεν χορταίνεις να βλέπεις και να ανακαλύπτεις στη “Νέα Υόρκη” της Ευρώπης (για εμένα ακόμα Ευρώπη είναι), θα πρέπει να τονίσω το πολύ έντονο ελληνικό στοιχείο που συναντάς σε κάθε στάση του μετρό, σε κάθε εμπορικό κέντρο, σε κάθε μικρό ή μεγάλο καφέ. Είναι απίστευτο. Στο Λονδίνο έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια πολλά ελληνικά καταστήματα εστίασης, το καθένα με τον δικό του χαρακτήρα, ωστόσο τα περισσότερα εξ αυτών είτε είναι υπερβολικά πολυτελή με αποτέλεσμα να ξεφεύγουν από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, είτε βρίσκονται στο άλλο άκρο του… πιτόγυρου. Γιατί σας τα λέω αυτά; Θα μάθετε παρακάτω!

  • September 30, 2022
  • Posted in TrendingΓεύση

Σε έναν από τους πιο διάσημους δρόμους με το όνομα Portobello Road – είναι γνωστός τόσο για την πολύ μεγάλη αγορά που στήνεται εκεί τα Σάββατα με αντίκες και όχι μόνο, όσο και για την περιοχή Notting Hill που είναι χιλιοφωτογραφισμένη από κάθε επισκέπτη – συνάντησα ένα μικρό, όμορφο και άκρως παραδοσιακό (μα και μοντέρνο ταυτόχρονα) ταβερνάκι. Tavernaki Portobello το όνομα του, τι άλλο; Το θέμα δεν είναι ότι ενθουσιάστηκα που θα φάω παραδοσιακά, λες και βρίσκομαι στην Ελλάδα. Ούτε το γεγονός πως από τα σχόλια στο google ήμουν προϊδεασμένος για κάτι αρκετά ποιοτικό.

Ο λόγος που γράφω το εν λόγω κείμενο (έστω και αρκετά καθυστερημένα) είναι ότι το κουτουκάκι αυτό ανήκει στην Κορίνθια Άννα Πολίτη. Και ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Άννα σπούδασε τουριστικά και βρέθηκε στη Ρόδο για να κάνει την πρακτική της εξάσκηση. Εκεί γνώρισε τον Πάνο – ο οποίος είχε πτυχίο του Bar Academy – και αφού τελείωσε η σεζόν ο ίδιος της έκανε πρόταση να φύγουν μαζί για Λονδίνο, μιας και ο ίδιος είχε ξανά ζήσει εκεί και γενικά ήθελε να φύγει από την Ελλάδα.

Η ζωή στο Λονδίνο – από οικονομικής άποψης – δεν είναι και η πιο εύκολη. Άρα χρειάστηκε να δουλέψουν αρκετά και οι δύο ώστε να μαζέψουν χρήματα και να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο που ήδη είχε πέσει στο τραπέζι. Ένα ταβερνάκι στο Portobello, εκεί όπου δεν υπήρχε άλλο ελληνικό εστιατόριο. Εκτός των χρημάτων όμως, όπως μου διηγείται η Άννα “χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι να ελευθερωθεί ο χώρος, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να περάσουμε στο επόμενο βήμα”.

Όπως έγραψα και παραπάνω, από το Λονδίνο απουσιάζει η πραγματική παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Και αυτό το κενό ήρθαν να καλύψουν η Άννα και ο Πάνος. “Στο ταβερνάκι αναπαράγουμε την ελληνική κουζίνα, κάνουμε παραδοσιακά φαγητά”, μου λέει με περηφάνια η Άννα, ενώ τονίζει ότι “δίνουμε μεγάλη βάση στην πρώτη ύλη και προσπαθούμε να παρουσιάσουμε την ελληνική κουζίνα ξεθάβοντας παραδοσιακές συνταγές. Στο ταβερνάκι θα βρεις μόνο ελληνικά κρασιά και μπύρες”.

Μπαίνοντας στο χώρο θαρρείς πως όντως βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Είναι τέτοιο το design που σε ταξιδεύει στην πατρίδα, ενώ και για τους ξένους μάλλον αποτελεί “ταξίδι χωρίς πληρωμή εισιτηρίου”, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει μια πελάτισσα στον Πάνο και την Άννα.

Ανοίγοντας την πόρτα έρχονται ελληνικοί ήχοι swing (ενώ θα πρέπει να γνωρίζεται ότι κάθε Σαββατοκύριακο υπάρχει μεσημεριανό live με ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική). Και κάτι άλλο που μας έκανε εντύπωση; Ανάμεσα στα παιδιά που εργάζονται ως σερβιτόροι βρήκαμε και Κορίνθια. Ψάξτε το! Όλοι τους, όμως, ήταν υπέροχοι στη δουλειά τους και χαμογελαστοί.

Πάμε στο κυρίως που είναι το φαγητό; Πάμε! Το μενού επιμελείται ο Σταύρος Χρήστου, ο οποίος “έχει μια καταπληκτική ομάδα δίπλα του”, υπογραμμίζει η Άννα που πιστεύει πολύ στις ομαδικές επιτυχίες!

Στον κατάλογο θα βρείτε από τζατζίκι, φάβα Σαντορίνης, κεφαλοτύρι σαγανάκι και φέτα με μέλι-σουσάμι, μέχρι αρνί κλέφτικο, γιουβέτσι, παπουτσάκια και γεμιστά. Φυσικά δεν λείπει η κλασική χωριάτικη σαλάτα, ενώ εκείνη με την ονομασία του μαγαζιού περιέχει ανάμεικτα φύλλα, γραβιέρα, καρύδια και ρόδι με βινεγκρέτ μελιού. Στα υπόψιν και ο κρητικός ντάκος.

Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι το Tavernaki Portobello έχει καταφέρει να αποσπάσει και σημαντικές διακρίσεις, όπως αυτή του “Best Greek Restaurant In Greater London” του Luxlife Magazine και η παρουσία στο top 10 του “OpenTable – Diners Choice 2021/2022”.

To νέο project έχει το όνομα Άριστον

Η Άννα και ο Πάνος είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο επιχειρηματικό τους βήμα – καθώς το πρώτο γνώρισε μεγάλη αναγνώριση – και έτσι πολύ σύντομα θα συστηθεί στον κόσμο το Άριστον. Προφανώς και το ελληνικό στοιχείο θα έχει την τιμητική του, ωστόσο εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα διαφορετικό concept!

Πρωινό, brunch και μεσημεριανό και με μία extra πινελιά από greek based cocktails. Η φάση θα ξεκινάει από το πρωί με specialty coffee και hand made σφολιάτες και πίτες, όπως σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα και τυρόπιτα και θα συνεχίζει το μεσημέρι, όχι με παραδοσιακές συνταγές που όλοι γνωρίζουμε, αλλά με ένα modern greek στοιχείο, δηλαδή γαστρονομικές δημιουργίες με ελληνικά προϊόντα, δια χειρός Εύας Λύτρα. Επίσης, το μενού δεν θα είναι σταθερό, αλλά εποχιακό, άρα κάθε επίσκεψη στο Άριστον θα κρύβει και νέες εκπλήξεις!

Η γενικότερη φιλοσοφία και προσέγγιση θα είναι φιλική προς το περιβάλλον, με τα προϊόντα να είναι από επιλεγμένες φάρμες.

Μέσα σε όλα αυτά, θέλω να σας πω ότι εδώ συνάντησα επιπλέον κορινθιακό… αίμα, καθώς υπεύθυνος του καταστήματος θα είναι ο Χρήστος Τριανταφύλλου.

Αυτά! Και υποσχόμαστε αναλυτικό review όταν με το καλό το επισκεφθούμε. Ελπίζουμε σύντομα!

TRENDING

TrendingΠολιτική

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ...

  • March 28, 2023

Επαναλειτουργία τρένων: Φρένο στο δρομολόγιο Αθήνι...

  • March 27, 2023

Μήνυμα Γκιώνη για την ιδιωτικοποίηση του νερού: Το...

  • March 26, 2023

25η Μαρτίου: Τι ώρα είναι η παρέλαση στην Kόρινθο

  • March 24, 2023

Trending

1

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου

  • March 28, 2023
2

Επαναλειτουργία τρένων: Φρένο στο δρομολόγιο Αθήνι...

  • March 27, 2023
3

Μήνυμα Γκιώνη για την ιδιωτικοποίηση του νερού: Το...

  • March 26, 2023

2018 klife.gr