• NEWSROOM
    • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
  • GUIDE
    • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
  • GREEN
  • REAL ESTATE

  • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
    • TrendingΤέχνη

      Λουτράκι: Παράδειγμα προς μίμηση τα εγκαίνια του Α...

      • July 4, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      9ο Loutraki Festival: Σημαντικές εκδηλώσεις με σημ...

      • July 1, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Λουτράκι: Εγκαινιάζεται το Ανοιχτό Θέατρο “Π...

      • June 23, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής “ΙΝΦΑΝΤΕΣ...

      • June 1, 2023
  • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
    • DecadenceTrending

      Πανσέληνος-Καλάμια: Ο δήμος Κορινθίων κάλεσε τα μα...

      • August 2, 2023
      Aντώνης ΣουκαράςDecadenceΑθλητισμόςΕιδήσεις

      Γκάφα Νανόπουλου: Μπέρδεψε την Εθνική του ’0...

      • November 3, 2022
      Decadence

      Όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στα κλαρίνα τον Θανάση Μαν...

      • August 29, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Το δώρο του πρωθυπουργού στους εργαζόμενους του έρ...

      • July 2, 2022
  • GREEN
  • REAL ESTATE

TROLLING MOOD:  Η ηλεκτρονική ταμπέλα που τοποθετήθηκε στον Ισθμό είναι μεγαλύτερη από αυτόν!

Ξεναγήσεις και δωρεάν γευστικές δοκιμές σε ζυθοποιεία κοντά στην Κόρινθο

Η μπύρα έχει την τιμητική της στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που επιστρέφει δριμύτερη. To διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, ορισμένα ζυθοποιεία θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές και εμείς συγκεντρώσαμε τις επιλογές σας μια ανάσα από την Κόρινθο, αλλά και λίγο πιο μακριά.

  • September 12, 2022
  • Posted in Γεύση

Η κουλτούρα της μπύρας αφρίζει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, ενώ με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς καταφτάνει στην επαρχία (άρα και στην Κορινθία, όπου ήδη έχουμε δύο ενεργά μικροζυθοποιεία τα οποία λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές – τη Ζυθοποιία Πελοποννήσου στη Νεμέα με τη σειρά Karma και την Κορινθιακή Ζυθοποιία στην Αρχαία Κόρινθο με τη σειρά Canal Dive): μάθαμε ότι από τη βύνη του κριθαριού δεν βγαίνουν απλά «ξανθιές» και «μαύρες», αλλά μια ολόκληρη βεντάλια που περιλαμβάνει αφροζύμωτες stout, μπύρες φυσικής ζύμωσης, μπύρες μοναστηριακές διπλής ή τριπλής ζύμωσης, άλλες ανάλαφρες και καλοκαιρινές κι άλλες έντονα πικρές, όπως εκείνες του είδους I.P.A. που κάποια στιγμή έγιναν η λαμπρή ανακάλυψη για τους ψαγμένους του είδους. Διστακτικά, αλλά με σταθερά βήματα, αρκετά είναι τα καταστήματα που προσθέτουν στους καταλόγους τους τέτοιους κωδικούς.

Πώς ξεκίνησε αυτή η εξέλιξη; Πρώτα, από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία –κάπως οργανικά– εξελίχθηκαν σε θερμοκοιτίδες παραγωγών μπίρας, παράλληλα με εκείνους που ακολουθούσαν τον παραδοσιακό δρόμο του κρασιού: ενδεικτικό είναι ότι το 2011 στην Ελλάδα δραστηριοποιούνταν μόλις 17 ζυθοποιίες και σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 45 καταγεγραμμένες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μικρής κλίμακας.

Η εξέλιξη είναι σημαντική, η ποιότητα των τελικών προϊόντων σε αρκετές περιπτώσεις είναι εξαιρετική, όμως οι ρομαντικοί του είδους που “παλεύουν” με τα κύματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα-κολλήματα, τα οποία είναι ικανά να κρατήσουν κάθε ιδέα… μικρή.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2018 και το 2019. 

Μετά από 3 χρόνια απουσίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί στην ελληνική επικράτεια κατά την πανδημία, η αγαπημένη εκδήλωση των ζυθόφιλων, και όχι μόνο, επιστρέφει δυναμικά, επιτρέποντας και πάλι στα ζυθοποιεία να ανοίξουν για το κοινό! 

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πολλά από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ζυθοποιεία, αλλά και νέα, μικρότερα ζυθοποιεία, σε όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ζύθων από όλες τις κατηγορίες. 

Ποια ζυθοποιεία μπορείς να επισκεφθείς εύκολα και κοντά

Κορινθιακή Ζυθοποιία

Αρκετοί γνωρίζουν την ύπαρξη του ζυθοποιείου της Κορινθιακής, ακόμα περισσότεροι έχουν δοκιμάσει έστω και μία φορά την Canal Dive. Ελάχιστοι, όμως, είναι εκείνοι που την έχουν επισκεφτεί ή έχουν ξεναγηθεί για να μάθουν από πρώτο χέρι πως παρασκευάζεται μια φρέσκια, απαστερίωτη, αφιλτράριστη μπύρα.

Θα είναι ανοιχτό το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, με πρόγραμμα ξεναγήσεων για το κοινό.

Ώρες ξεναγήσεων για ομάδες 10 ατόμων: μεταξύ 11:00 με 16:00

Απαιτείται προκράτηση στο: 27410-28500

Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE (Αθηνέο)

Το Σάββατο 10/9 προγραμματίζεται μια σειρά ενημερωτικών ξεναγήσεων στο αδελφικό μικροζυθοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στο Αιγάλεω: πέρα από την ξενάγηση στον χώρο περιλαμβάνονται και γευστικές δοκιμές.

Ώρες ξεναγήσεων: 11:00-13:00 & 13:30-15:30

Απαιτείται προκράτηση στο: athenianbrewery@heineken.com ή 6956633226

Λίγο πιο μακριά…

Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Το Σάββατο ανοίγει τις πόρτες του το ζυθοποιείο της Ολυμπιακής στη Ριτσώνα πριν τη γέφυρα της Χαλκίδας, μία ώρα μακριά από την Αθήνα. Μισάωρες ξεναγήσεις παράλληλα με γκρουπ γευσιγνωσίας είναι στο πρόγραμμα.

Ώρες ξεναγήσεων για ομάδες 15 ατόμων: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30
Ώρες γευσιγνωσίας για ομάδες 7 ατόμων: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00

Απαιτείται προκράτηση στο: 6972 319387 ή 6936750580

Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία 

Μπορεί η παραπάνω ονομασία να μη σου λέει κάτι. Αν, όμως, σου πούμε ΚΥΚΑΟ; Σίγουρα κάτι έχεις ακούσει ή έχεις δοκιμάσει όταν ήσουν φοιτητής στην Πάτρα.

Η Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία συμμετέχει στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών το Σάββατο 10/09/22.

Το ζυθοποιείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό: 18:00-24:00

TRENDING

TrendingΑυτοδιοίκησηΕιδήσεις

Συνέντευξη της Ελένης Βλάχου-Πιπίνη στον Just Radi...

Στον Just Radio 96.4 και στην εκπομπή “Μουσι...

  • September 28, 2023

Γ. Πετρίτσης: Πάνω από το 70% των έργων στην Κοριν...

  • September 28, 2023

Μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στη...

  • September 26, 2023

Π. Νικολόπουλος στο klife.gr: Η ελάφρυνση των ευάλ...

  • September 20, 2023

Trending

1

Συνέντευξη της Ελένης Βλάχου-Πιπίνη στον Just Radi...

  • September 28, 2023
2

Γ. Πετρίτσης: Πάνω από το 70% των έργων στην Κοριν...

  • September 28, 2023
3

Μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στη...

  • September 26, 2023

2018 klife.gr