• NEWSROOM
    • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
  • GUIDE
    • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
  • GREEN
  • REAL ESTATE

  • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
    • ΕιδήσειςΤέχνη

      Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου: “Το Ολοκαύτωμα των...

      • January 29, 2023
      Τέχνη

      Μουσεία: Δωρεάν η είσοδος την 28η Οκτωβρίου

      • October 27, 2022
      TrendingΤέχνη

      Ειρήνη Παπά: Το τελευταίο αντίο στη σπουδαία ηθοπο...

      • September 18, 2022
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Ειρήνη Παπά: Το Σάββατο στο Χιλιομόδι Κορινθίας το...

      • September 15, 2022
  • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
    • Aντώνης ΣουκαράςDecadenceΑθλητισμόςΕιδήσεις

      Γκάφα Νανόπουλου: Μπέρδεψε την Εθνική του ’0...

      • November 3, 2022
      Decadence

      Όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στα κλαρίνα τον Θανάση Μαν...

      • August 29, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Το δώρο του πρωθυπουργού στους εργαζόμενους του έρ...

      • July 2, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Βουτιά σε λίμνη της Σιβηρίας με -20°C έκανε ο δήμα...

      • January 26, 2022
  • GREEN
  • REAL ESTATE

TROLLING MOOD:  Μετά την ανακοίνωση 46 υποψηφίων από τον Βασίλη Νανόπουλο, η συνένωση με την παράταξη Πνευματικού είναι γεγονός!

Λουτράκι: Τρεις γευσιγνωστικές προτάσεις για το πρωί της Κυριακής στην παραλία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ Tast of Loutraki, το οποίο ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα 4 Σεπτεμβρίου. Η Κυριακή προσφέρεται για βόλτες και ενδιαφέροντα workshop, σαν αυτά που συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε, για να γεμίσετε την Κυριακή σας.

  • September 3, 2022
  • Posted in TrendingΓεύση

Τρεις παράλληλες γαστρονομικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται το πρωί της Κυριακής στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου, το ένα πιο ενδιαφέρον από το άλλο, οπότε είμαστε βέβαιοι ότι θα “ψηθείτε” όσο και εμείς.

Γευσιγνωσία σταφίδας

Η Κορινθιακή σταφίδα γνωστή στους αρχαίους Έλληνες από τα ομηρικά χρόνια, καλλιεργείται μέχρι σήμερα στην Νεμέα Κορινθίας και είναι μέρος της υγιεινής, μεσογειακής διατροφής. Η σταφίδα του Golden Black είναι βιολογικής καλλιέργειας, μικρής παραγωγής, αποξηραίνεται σε ειδικά κατασκευασμένες σκιές, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το έδαφος, να αερίζεται και να μην επιδρά κατευθείαν πάνω της η υπεριώδης ακτινοβολία. Η αργή αποξήρανση στη σκιά επιτρέπει την διατήρηση των ιδιαίτερων αρωμάτων, του κυανόμαυρου φυσικού χρώματος των ραγών, του γεμάτου σώματος και φυσικά την αυθεντική της γεύση. Ο κ. Μάζος Γιώργος θα επιχειρήσει να μας βάλει – έστω και για λίγο – στο μαγικό κόσμο της Κορινθιακής σταφίδας, μέσα από ένα workshop γευσιγνωσίας.

Πότε: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Που: Beau Rivage, παραλία Λουτρακίου
Ωρα έναρξης: 10:30-11:30
Είσοδος ελεύθερη

Γευσιγνωσία με παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου

Το Experience Περαχώρας μας έχει συνηθίσει σε όμορφες δράσεις. Μια από αυτές θα λάβει χώρα το πρωί της Κυριακή, σε συνεργασία με πανελλήνιας φήμης παραδοσιακά τοπικά ζυμαρικά “Βλάχα”. Και τι είναι αυτό που θα γευτούμε στην εν λόγω γευσιγνωσία; Πρασοτυρόπιτα, Τραχανοκεφτεδάκια και φλογέρες. Ολα χειροποίητα, όλα ανήκουν σε μια κατηγορία από γεύσεις που δεν βρίσκονται έντονα στην καθημερινότητα μας, με συνδυασμούς που υπόσχονται να μας κερδίσουν.

Πότε: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Που: Beau Rivage, παραλία Λουτρακίου
Ωρα έναρξης: 11:30-12:30
Είσοδος ελεύθερη

Γευσιγνωσία κορινθιακής μπύρας

Αν είσαι ανάμεσα σε εκείνους που πίστευαν μέχρι σήμερα πως η Κορινθία δεν παράγει δική της μπύρα, τότε κάνεις πολύ μεγάλο λάθος καθώς ήδη παράγονται δύο διαφορετικές και φυσικά ακόμα περισσότερες διαφορετικές ετικέτες.

Μία από αυτές είναι η Canal Dive και μαζί της θα προσπαθήσουμε – με την πολύτιμη βοήθεια του Χαράλαμπου Ντιγκιρλάκη – θα ανακαλύψουμε γευστικές νότες σε κάθε γουλιά

Οι δύο πιο γνωστές ετικέτες είναι οι Pilsner και Brown Ale. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη, μια αγνή και φυσική μπύρα, με ελαφρύ άρωμα και γεύση βύνης ελληνικού κριθαριού, «την ψυχή της μπύρας» και με ελαφριές νότες από αυθεντικούς λυκίσκους της κορινθιακής γης. Είναι φυσικά
θολή, πλούσια σε γεύση αλλά ευκολόπιοτη με την χαρακτηριστική πικράδα των Pilsner σε ισορροπία με τη βύνη και με ιδιαίτερη επίγευση.

Πότε: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Που: Beau Rivage, παραλία Λουτρακίου
Ωρα έναρξης: 12:30-13:30
Είσοδος ελεύθερη

TRENDING

Book TailsTrending

Σωματίδια αγάπης

“Κάποτε οι επιστήμονες θα ανακαλύψουν τα σωμ...

  • January 29, 2023

Ο Padou νίκησε, το ίδιο και η κοινωνία μας!

  • January 21, 2023

Φαράγγι Αγίου Λουκά, η μικρή όαση της Κορινθίας

  • January 21, 2023

Τι είναι το Vacuum Body που όλοι μιλούν γι’ ...

  • January 20, 2023

Trending

1

Σωματίδια αγάπης

  • January 29, 2023
2

Ο Padou νίκησε, το ίδιο και η κοινωνία μας!

  • January 21, 2023
3

Φαράγγι Αγίου Λουκά, η μικρή όαση της Κορινθίας

  • January 21, 2023

2018 klife.gr