Τα καλύτερα πιάτα που δοκίμασε η ομάδα του KLife αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του KLife πήρε τους δρόμους στην Κορινθία, δοκίμασε αρκετές και διαφορετικές κουζίνες, καταλήγοντας στις καλύτερες επιλογές για αυτή την εβδομάδα!
Η ομάδα του KLife πήρε τους δρόμους στην Κορινθία, δοκίμασε αρκετές και διαφορετικές κουζίνες, καταλήγοντας στις καλύτερες επιλογές για αυτή την εβδομάδα!
Μια νέα στήλη-λίστα στο KLife είναι γεγονός. Κάθε εβδομάδα θα συγκεντρώνουμε τις γεύσεις που ξεχωρίσαμε από fine dining και all day εστιατόρια, μέχρι παραδοσιακές ταβέρνες, ethnic επιλογές, street food καταστάσεις και γλυκές προτάσεις από κάθε γωνιά της Κορινθίας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pizzeria La Bontá (@la_bonta_pizzeria)
Είναι στιγμές που θέλεις πραγματικά να γευτείς ιταλική κουζίνα και σχεδόν πάντα μου έρχεται στο μυαλό το La Bonta στο Λουτράκι (άντε και ορισμένα ακόμα, τα οποία θα παρουσιάσω σε επόμενη λίστα). Οι λόγοι είναι πολλοί, ωστόσο ο κυριότερος είναι πως εκτός της αυθεντικής ιταλικής φιλοσοφίας που κυριαρχεί στις παρασκευές των πιάτων, οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο. Και κυριολεκτικά, το στοιχείο αυτό τις απογειώνει. Μία από τις αγαπημένες μου πίτσες καταλόγου είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η προσούτο κρούντο (για να ξέρετε, κρούντο σημαίνει πως το προσούτο σερβίρεται άψητο). Η κόκκινη σάλτσα μου θυμίζει σπιτική κατάσταση και δένεται υπέροχα με τριμμένη μοτσαρέλα και φρέσκια ψιλοκομμένη ρόκα. Λιτή θα πείτε και θα συμφωνήσω. Η γεύση που αφήνει όμως είναι το κάτι άλλο!
La Bonta
Πέιν 2, Λουτράκι
Τ. 27440-26000
Δεν ξέρω αν αγαπάτε και εσείς τα brunch τις Κυριακές (και τις υπόλοιπες μέρες, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί), πάντως εγώ τα έχω πολύ ψηλά. Δεν σας κρύβω ότι έχω κολλήσει τελευταία με τη νέα άφιξη στην Κόρινθο που ακούει στο όνομα Brew Mates. Αν και ο κατάλογος είναι αρκετά πλούσιος, με επιλογές για όλους τους ουρανίσκους, προσωπικά προτίμησα να αρκεστώ σε best seller πιάτο. Ενα από αυτά είναι τα eggs benedict και οι λόγοι κρύβονται φυσικά στην έκρηξη γεύσης που νιώθεις σε κάθε μπουκιά. Σερβίρονται 2 αυγά ποσέ σε αφράτο ψωμάκι brioche και από εκεί και πέρα ξεκινάει η μαγεία. Μπέικον, γραβιέρα, μαγιονέζα, πατζάρι και hollandaise συμπληρώνουν ένα πολύ νόστιμο πιάτο, το οποίο μάλλον ξεπερνάει το επίπεδο μιας απλής brunch επιλογής. Προσθέστε την τέλεια τοποθεσία πάνω στην πλατεία Περιβολάκια, τον καλό καφέ και ολοκληρώθηκε ένα σούπερ πρωινό.
Brew Mates
Κύπρου 44, Κόρινθος
Τ. 27410-75111
Το street food έχει τη χάρη του μερικές φορές και αυτό που μου αρέσει στη σχετικά καινούργια καντίνα του Λουτρακίου, είναι ότι ξεφεύγει από την πεπατημένη και βάζει ethnic κουζίνες σε finger food χαρακτήρα. Τελικά τι το θέλεις το ταξίδι στη Λατινική Αμερική, όταν μπορείς δίπλα σου να βρεις τις αγαπημένες γεύσεις; Είτε για το σπίτι, είτε σε ένα από τα βαρέλια που είναι στημένα εκεί, πάντα έβλεπα κόσμο και άρα σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Για να μπω στο ψητό όμως, το μεξικάνικο έχει τιμητική του και αν πρέπει να ξεχωρίσω κάτι, αυτό είναι το quesantillas μοσχάρι. Θα μου πείτε τώρα: Και γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε τι είναι αυτό; Παρά το γεγονός πως δεν είμαι ο πιο κατάλληλος για να σας μυήσει στο μεξικάνικο, θα σας πω ότι εδώ έχουμε μια τορτίγια με αργομαγειρεμένο μοσχάρι, καραμελωμένο κρεμμύδι, cheddar, καλαμπόκι, jalapeno, φασόλια μαύρα, sour cream και pico de gallo. Ελάτε, πείτε, είναι λιγάκι πειρασμός!
Garage Street Food
Λ. Ποσειδώνος (έναντι Cocoon), Λουτράκι
Τ. 27440-21049
Οταν η όρεξη μου τραβάει γεύσεις από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, αρκετές είναι οι φορές που παίρνω τον δρόμο για το Βραχάτι. Στην παραλία της περιοχής βρίσκεται μια ψαροταβέρνα που φτιάχνει εκπληκτικό value for money σούσι. Βέβαια, οφείλεις να το έχεις προγραμματίσει και να έχεις κάνει την παραγγελία σου, καθώς το σούσι εκεί είναι πάντα φρέσκο και δεν φτιάχνεται μαζικά άρα το καλό αργεί να γίνει. Επιλογές άφθονες, καμιά φορά ανάλογα και με τα ψάρια ημέρας, πέραν των γνωστών αγαπημένων επιλογών σολομού (nigiri salmon rolls), γαρίδας, καβουριού και τόνου (spicy tuna). Οσο και αν με πίεσαν να ξεχωρίσω κάτι δεν τα κατάφερα. Τα θέλω όλα, τα παίρνω όλα, άρα ακολουθήστε τη συνταγή και δεν θα χάσετε!
Μπάτης
Παραλία Βραχατίου
Τ. 27410-55961
Καλά όλα τα υπόλοιπα, αλλά όταν η κουβέντα πηγαίνει στο τσιτσί το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Πλατεία στον Αγιάννη Κορινθίας. Φρέσκο κρέας σε ποικιλία, ενώ η πλειοψηφία αυτών είναι από την παραγωγή στην κατανάλωση καθώς τα ντόπια κρέατα είναι φημισμένα και καλομεγαλωμένα. Δεν θέλω πολλά. Παϊδάκια ζυγούρι (δεν θα πω όχι στην προβατίνα ή στο αρνάκι), πατατούλες τηγανές κομμένες στο χέρι και χωριάτικη σαλάτα. Συνοδεία κρασιού είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί ένα Σάββατ0 βράδυ (εμείς ένα τέτοιο πήγαμε) ή μια Κυριακή μεσημέρι.
Ταβέρνα Πλατεία
Αγιάννης Κορινθίας
Τ. 27410-39431
Οποιος νομίζει ότι το κεμπάπ είναι μια απλή υπόθεση και παντού μπορεί να βρει νόστιμο και παραδοσιακό κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Αυτό πίστευα και εγώ, εξάλλου, μέχρι τη στιγμή που δοκίμασα κεμπάπ από τον πιο φημισμένο για το είδος στην Κορινθία. Στον Κυριακίδη από το Κιάτο. Η τελευταία μου επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που διανύουμε και με αφορμή αυτή δεν θα μπορούσα να το αναφέρω στην εν λόγω λίστα. Περνώντας έξω από το κατάστημα δύσκολα θα σε εντυπωσιάσει οτιδήποτε για να κάνεις στάση. Ενδεχομένως να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον η ουρά που θα δεις να περιμένει για κάποιο τυλιχτό. Οπως και να έχει, η φάση είναι take away. Α και κάτι ακόμα! Ενα δεν είναι ποτέ αρκετό!
Κεμπάπ Κυριακίδης
Εθν. Αντίστασης 3, Κιάτο
Τ. 27420-27180
Θυμάμαι πως κάπου, κάπως κατά τη διάρκεια της θητείας μου άκουσα για την ύπαρξη ενός καταστήματος στους Αγίους Θεοδώρους που φτιάχνει καταπληκτικά burger. Και επειδή είμαι λάτρης δεν έχασα την ευκαιρία να δοκιμάσω, αν και δεν σας κρύβω ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμουν επιφυλακτικός, καθώς σπάνια βρίσκεις πραγματικά ποιοτικό burger. Στο δια ταύτα; Το Πιπέρι άνοιξε αργότερα και στο Λουτράκι, με αποτέλεσμα οι επισκέψεις μου να γίνουν όλο και συχνότερες. Ποιο burger επιλέγω; Cheddar και μπέικον, με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι. Πάντα με συνοδεία φρέσκιας πατάτας. Θα ρισκάρω να πω ότι είναι από τα καλύτερα της περιοχής!
Πιπέρι
Παραλία Λουτρακίου
Τ. 27440-69114
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κολωνάκι bites & spirits (@kolonaki_loutraki)
Το Κολωνάκι το αγαπώ για δύο λόγος. Ο πρώτος είναι ότι το καλοκαίρι είναι υπέροχο να περνάς τη βραδιά στο πάρκο. Ο δεύτερος είναι οι γεύσεις του από τις οποίες μπορώ να ξεχωρίσω αρκετές, αλλά προτιμώ να σας τα παρουσιάσω στις επόμενες λίστες, μιας και πρόκειται για ένα all day κατάστημα που μπορεί να σου προσφέρει πολλές και διαφορετικές επιλογές από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για σήμερα θα κρατήσω τη μοσχαρίσια ταλιάτα που δοκίμασα μεσοβδόμαδα. Καπνιστό αλάτι, ρόκα, ντοματίνια & flakes παρμεζάνας απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Κολωνάκι
Γ. Λέκκα 12Β, Λουτράκι
Τ. 27440-21117