• NEWSROOM
    • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
  • GUIDE
    • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
  • GREEN
  • REAL ESTATE

  • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
    • ΕιδήσειςΤέχνη

      Κατάμεστη η Στέγη της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέ...

      • March 23, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Ανοίγει τις πύλες του αύριο ξανά το στάδιο της Αρχ...

      • February 1, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου: “Το Ολοκαύτωμα των...

      • January 29, 2023
      Τέχνη

      Μουσεία: Δωρεάν η είσοδος την 28η Οκτωβρίου

      • October 27, 2022
  • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
    • Aντώνης ΣουκαράςDecadenceΑθλητισμόςΕιδήσεις

      Γκάφα Νανόπουλου: Μπέρδεψε την Εθνική του ’0...

      • November 3, 2022
      Decadence

      Όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στα κλαρίνα τον Θανάση Μαν...

      • August 29, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Το δώρο του πρωθυπουργού στους εργαζόμενους του έρ...

      • July 2, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Βουτιά σε λίμνη της Σιβηρίας με -20°C έκανε ο δήμα...

      • January 26, 2022
  • GREEN
  • REAL ESTATE

TROLLING MOOD:  Μετά την ανακοίνωση 46 υποψηφίων από τον Βασίλη Νανόπουλο, η συνένωση με την παράταξη Πνευματικού είναι γεγονός!

5 συνταγές για να χρησιμοποιήσεις τον χαλβά που σου έμεινε από την Καθαρά Δευτέρα

Ο Μακεδονικός χαλβάς, δηλαδή ο χαλβάς από ταχίνι – ή αλλιώς σησαμένιος – αποτελεί το βασικό γλυκό της Καθαράς Δευτέρας αλλά και της Σαρακοστής γενικότερα. Εκτός όμως από την κλασική εκδοχή του, μπορείς επίσης να τον χρησιμοποιήσεις ως βάση για διάφορα απολαυστικά γλυκά (νηστίσιμα ή και όχι).

  • March 8, 2022
  • Posted in ΓεύσηΕιδήσεις

Οι ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ έχουν στο επίσημο site τους μια λίστα με τουλάχιστον 22 διαφορετικές συνταγές. Εμείς θα σε βγάλουμε από την… άβολη θέση του να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσες διαφορετικές και ελκυστικές γεύσεις, ξεχωρίζοντας 5 από αυτές τις προτάσεις.

Τρουφάκια με χαλβά

Tι θα χρειαστείς:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 350 γρ. Μακεδονικού Χαλβά αμυγδάλου
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 κούπα μπισκότα (πτι μπερ) αλεσμένα
  • 1 κούπα μπισκότα (πτι μπερ) χοντροκομμένα
  • τρούφα πολύχρωμη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνουν ένα λείο ομοιογενές μίγμα. Θρυμματίζουμε το χαλβά και τον προσθέτουμε στο μίγμα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεσμένο μπισκότο και το αναμιγνύουμε με τα χέρια. Στο τέλος, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μπισκότα και καρύδια.

Ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Το βγάζουμε και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε την τρούφα σε ένα πιάτο και κυλάμε επάνω το κάθε τρουφάκι, πατώντας το λίγο, έτσι που να κολλήσει παντού η τρούφα. Τη βάζουμε στην ειδική θήκη για τρουφάκια και στη συνέχεια, όλα μαζί τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Πουράκια με χαλβά

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο (500 γρ.) φύλλα κρούστας
  • 1 κιλό Μακεδονικού Χαλβά αμύγδαλου
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1/2 κούπας δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόβετε το χαλβά σε μικροσκοπικά κομμάτια. Τον αναμιγνύετε με τα καρύδια τα δαμάσκηνα και την κανέλα.

Στη συνέχεια ετοιμάζετε τα φύλλα.Τα ξεδιπλώνετε και τα κόβετε οριζόντια και κάθετα σε τέσσερα κομμάτια. Βάζετε τα κομμάτια των φύλλων το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζετε με υγρή πετσέτα. Παίρνετε ένα φύλλο και αφού λιώσετε το βούτυρο, με ένα πινέλο το βουτυρώνετε. Βάζετε στην μικρή πλευρά μια κουταλιά από το μίγμα του χαλβά.

Απλώνετε το μίγμα να καλύψει όλη την πλευρά αφήνοντας ένα εκατοστό στις δύο άκρες. Διπλώνετε πάνω στο χαλβά τις δύο μακριές πλευρές και τυλίγετε σε σφιχτό ρολό το φύλλο. Τοποθετείτε τα πουράκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζετε τα πουράκια από το φούρνο, τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Μηλοπιτάκια με χαλβά

Τι θα χρειαστείς

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 250γρ. Μακεδονικού Χαλβά αμύγδαλου θρυμματισμένο
  • 1 μήλο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Κάνετε ένα μίγμα με το χαλβά, τα καρύδια, τα μήλα, τις σταφίδες και την κανέλα.

Ανοίγετε τα φύλλα και τα κόβετε σε 4 λωρίδες. Βάζετε τις λωρίδες των φύλλων τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζετε με υγρή πετσέτα. Λιώνετε το βούτυρο. Με ένα πινέλο αλείφετε με βούτυρο μια λωρίδα και στην άκρη της βάζετε 1 κουταλάκι από το μίγμα. Τυλίγετε τη λωρίδα φύλλου σε τρίγωνο.

Βάζετε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και χλιαρά πια, τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Muffin χαλβά με καρύδια και γλάσο ταχινιού

Τι θα χρειαστείς:

  • 100 gr ζάχαρη
  • 150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 220 ml χυμό πορτοκάλι
  • 40 ml κονιάκ
  • 200 gr Μακεδονικό Χαλβά
  • 100 gr καρύδι ψιλοκομμένο
  • 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι κανελο-γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι σόδα

για το γλάσο ταχινιού

  • 500 gr ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 500 gr Μακεδονικό Ταχίνι

Χτυπάμε τη ζάχαρη, το χαλβά και το λάδι μέχρι ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι με τη σόδα και το κανελογαρύφαλο και ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος, προσθέτουμε αλευρωμένα τα καρύδια και μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες muffin. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170-180 °C και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε γλάσο ταχινιού.

Για το γλάσο ταχινιού:
Φτιάχνουμε σιρόπι και αφού προσθέσουμε το ταχίνι, χτυπούμε το μείγμα και το διατηρούμε σε μπεν μαρί.

Με το γλάσο αυτό μπορούμε να καλύψουμε κέικ, muffins , μπισκότα, τούρτες, τσουρέκια, κρουασάν, βιεννέζικα, κοκ, εκλαίρ, σουδάκια και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.

Είναι επίσης ιδανικό για να καλύψουμε ντόνατς και να γεμίσουμε κρέπες.

Αν το κάνεις πιο δυνατό γίνεται σάλτσα καραμέλας ταχινιού και μπορεί να συνοδέψει παγωτά και βάφλες.

Κρέπα χαλβά με δαμάσκηνα

για 8 άτομα

Τι θα χρειαστείς 

  • 450 γρ. Μακεδoνικό Χαλβά
  • 400 γρ. σαβουαγιάρ (περίπου)
  • 8 κρόκους και 3 ασπράδια
  • 1/2 ποτήρι (του νερού) ρούμι ή κρασί μαυροδάφνη
  • 1 φύλλο Ζελατίνα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 φλιτζάνια δυνατό στιγμιαίο καφέ
  • 6 κουταλιές γάλα
  • 4 κουταλιές Ζάχαρη
  • Κακάο

Εκτέλεση

Βάλτε το χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ και χτυπήστε το μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Μουσκέψτε σε κρύο νερό το φύλλο ζελατίνα.

Σε ένα κατσαρολάκι χτυπήστε τους κρόκους, προσθέστε τον χαλβά και ανακατέψτε το μείγμα δυνατά, προσθέτοντας λίγο-λίγο το ρούμι μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Βάλτε το κατσαρολάκι σε μπεν-μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι το νερό να φτάσει στο σημείο του βρασμού και το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέστε την ζελατίνα στιμμένη και ανακατέψτε για να λίωσει.

Βάλτε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τη να κρυώσει.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και τ’ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέστε την μαρέγκα και τη σαντιγύ στην κρέμα του χαλβά, ανακατεύοντας προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω.

Ετοιμάστε το στιγμιαίο καφέ, προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη και βάλτε τον σ’ ένα ταψάκι. Βρέξτε ελαφρά τα σαβουαγιάρ στο μείγμα του καφέ και κάντε μια στρώση σε μια πιατέλα ή σε μια φόρμα με το στεφάνι που ανοίγει 24εκ. διάμετρο.

Στρώστε την μισή κρέμα επάνω στα σαβουαγιάρ και επαναλάβετε στρώνοντας τα υπόλοιπα υλικά. Βάλτε το τιραμισού 2-3 ώρες στο ψυγείο και λίγο πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε το με κακάο.

TRENDING

TrendingΕιδήσεις

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Οι “οικειοθελείς α...

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου τον Δεκέ...

  • March 29, 2023

Γιώργος Παπαβενετίου: Συνέντευξη στο “Μουσικ...

  • March 28, 2023

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου

  • March 28, 2023

Επαναλειτουργία τρένων: Φρένο στο δρομολόγιο Αθήνα...

  • March 27, 2023

Trending

1

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Οι “οικειοθελείς α...

  • March 29, 2023
2

Γιώργος Παπαβενετίου: Συνέντευξη στο “Μουσικ...

  • March 28, 2023
3

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου

  • March 28, 2023

2018 klife.gr