Τα ιαπωνικά sando θα γίνουν σύντομα trend και στην Κορινθία!
Υπήρξε μια εποχή που στη Δύση πιστεύαμε πως οι Ασιάτες δεν τρώνε ψωμί. Πειράζαμε μάλιστα τους απονήρευτους φίλους μας, προτρέποντάς τους να ζητήσουν ψωμί στα κινέζικα εστιατόρια για να κάνουν «λαδομπούκια» στη γλυκόξινη σάλτσα – κι εμείς καζούρα. Πόσο μακριά νυχτωμένοι ήμασταν, τότε. Οι Ασιάτες πάντα έτρωγαν ψωμί, μόνο που προτιμούσαν τα πιο γλυκά και αφράτα ψωμιά, όπως τα baobuns και τα mantou (ψωμάκια ατμού). Ψωμί με κόρα, νομίζω, ότι εξακολουθούν να μην καταναλώνουν. Οι Ιάπωνες έχουν πια σαρώσει την αγορά με ένα ψωμί, χάρη στο οποίο το sando sandwich ανακηρύχτηκε σε απόλυτο φετίχ του street food. Πρόκειται για ένα γαλατόψωμο, συνήθως παραλληλεπίπεδο, όπως το ψωμί φόρμας/τοστ, που στα γιαπωνέζικα λέγεται «shokupan» και ξετρελαίνει γιατί είναι αέρινο, ελαφρύ και πολύ, μα πάρα πολύ αφράτο. Στην Αθήνα έχει ήδη γίνει trend, ενώ είναι θέμα χρόνου να τα απολαμβάνουμε και στην Κορινθία.