H Mαριάνθη Σοφιανού μας ετοιμάζει κοτόπουλο με λαχανικά και κους κους!
Η Κορίνθια chef-pastry chef, Μαριάνθη Σοφιανού, ετοιμάζει για τους αναγνώστες του klife.gr τις πιο νόστιμες και εύκολες γαστρονομικές συνταγές. Καλό μήνα!

TROLLING MOOD: Χρόνια είχαμε να δούμε τόσους φανατικούς οπαδούς στολισμού της πόλης και φωταγώγησης του δέντρου
Η Κορίνθια chef-pastry chef, Μαριάνθη Σοφιανού, ετοιμάζει για τους αναγνώστες του klife.gr τις πιο νόστιμες και εύκολες γαστρονομικές συνταγές. Καλό μήνα!
Οι μαγειρικές αναζητήσεις μας θα ξεκινήσουν με μια πολύ εύκολη και αγαπημένη συνταγή με βασικό συστατικό το κοτόπουλο.
Κοτόπουλο ζουμερό, λοιπόν, με λαχανικά και μια γευστική σάλτσα ντομάτας, συνοδευόμενο από κους κους ή – για τους λάτρεις των φυτικών ινών – πλιγούρι.
1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα καρότα, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε κι αυτά. Ξανά ρίχνουμε το κοτόπουλο μέσα, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το αλάτι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε ένα ποτήρι ζωμό. Σιγοβράζουμε για 30′.2. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά προσθέτουμε τις ντομάτες και το κονκασέ. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα 25-30΄ ακόμη συμπληρώνοντας λίγο ζωμό επιπλέον.
3. Ετοιμάζουμε κατόπιν το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το ανακατεύουμε με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω με τα λαχανικά πάνω από το κους κους, αφού περιχύσουμε το βούτυρο.
4. Για το πληγούρι ακολουθούμε πάλι τις οδηγίες της συσκευασίας.