Γεύση

Μάθαμε τα μυστικά του αυθεντικού ιταλικού παγωτού στο Λουτράκι

Το καλοκαίρι το αναζητάμε για πολλούς όμορφους λόγους. Ενας από αυτούς είναι οι βόλτες κατά μήκος της παραλίας του Λουτρακίου, κρατώντας στο χέρι ένα κυπελάκι παγωτό, από τον (όντως) μοναδικό Ιταλό του Arte Italiana Del Gelato.

Μπήκαμε στα… άδυτα του εργαστηρίου, συνομιλήσαμε με τον Toni Nardi – τον άνθρωπο που δημιούργησε τη μικρή και αυθεντική ιταλική gelateria – για να μάθουμε τα μυστικά για το πιο νόστιμο παγωτό στο Λουτράκι.

“Τα παγωτά είναι γεμάτα χρωστικές, υποκατάστατα γεύσεων, δεν υπάρχει πραγματικά φρέσκο παγωτό”. Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που κυριαρχούν στους κύκλους, ακόμα και των φανατικών του ιταλικού gelato.


Για το Arte Italiana Del Gelato (με τις όμορφες μπλε αποχρώσεις στο εσωτερικό του), αυτό δεν ισχύει και βάζουμε το χέρι μας στη “φωτιά”! Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, βρεθήκαμε δίπλα στον Toni Nardi και παρακολουθήσαμε την παρασκευή των αγαπημένων μας γεύσεων, από την αρχή μέχρι και το τελικό προϊόν. Διαπιστώσαμε τη χρήση εξαιρετικής ποιότητας φρέσκου γάλακτος, κορυφαίες ετικέτες κρεμών γάλακτος και μαύρης σοκολάτας. Ακόμα και τα αυγά είναι επιλεγμένα και από τοπικούς παραγωγούς. Είδαμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, ότι ο Toni βάζει πάνω απ’όλα την ποιότητα και γι’ αυτό παράγει το πιο νόστιμο παγωτό στο Λουτράκι.

Στα social media του καταστήματος, κυκλοφορούν και ορισμένα video με τη διαδικασία παρασκευής.

Εμείς λατρεύουμε και τα φρούτα, οπότε ήταν όντως πρόκληση να δούμε τη διαδικασία που ακολουθείται για ένα δροσερό παγωτό μάνγκο ή φράουλα, ακόμα και λεμόνι. Ατόφιο φρούτο, χωρίς ίχνος τεχνητής γεύσης, όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι πραγματικότητα! Μας εξήγησε, εξάλλου, ότι για παράδειγμα η ποιότητα της μπανάνας αλλάζει και το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Γι’αυτό και ποτέ στη βιτρίνα του Arte Italiana Del Gelato δεν θα βρείτε φανταχτερά χρώματα που κερδίζουν τα βλέμματα.

Ευχαριστήσαμε τον Toni που για την ανακάλυψη μυστικών που κάνουν το παγωτό του να ξεχωρίζει στο Λουτράκι! Του ζητήσαμε, τέλος, να μας ξεχωρίσει ορισμένες γεύσεις. Αν και οι προτάσεις είναι πάντα πολλές, το ίδιο και οι συνδυασμοί, τον πιέσαμε και μάθαμε… Το φιστίκι του είναι ίσως από τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει ποτέ, ενώ το αγαπημένο snickers φτιάχνεται ξανά και ξανά γιατί γίνεται ανάρπαστο.

Αmarena, pino pinguino, όλη η ποικιλία σορμπέ, είναι ορισμένες σίγουρα σταθερές αξίες, ενώ δεν λείπουν και οι εκπλήξεις, μιας και σε ανύποπτο χρόνο βγαίνουν gelato όπως ferrero, μιλφέιγ, lila pause, mars και άλλα που αξίζει να δοκιμάσεις.

Να μην το ξεχάσουμε! Ο Ιταλός μας τα φέρνει όλα και στο σπίτι πλέον. Εντός Λουτρακίου, αλλά και στην Κόρινθο. Τηλεφωνικά ή μέσω Efood. Το λες και πρόκληση!

Arte Italiana Del Gelato
Μ. Μερκούρη 1, Λουτράκι
27440-23696 – 6980558084
Εfood

dsou

Recent Posts

Με ηχητικό “ντοκουμέντο” απαντά ο Νίκος Σταυρέλης στον πρώην δήμαρχο

Με ηχητικό ντοκουμέντο από ραδιοφωνική συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, το 2022, απάντησε σήμερα…

10 hours ago

Η απάντηση του Βασίλη Νανόπουλου σε πρόεδρο του ΚΤΕΛ και δήμαρχο

Νέα τροπή λαμβάνει το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας Κορίνθου, έπειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις του…

10 hours ago

Τι αναφέρει ο Αλέξανδρος Γκουριώτης με αφορμή τις δηλώσεις Μάρκελλου

Tη δική του θέση εξέφρασε ο επικεφαλής της "Πολιτικής Διεξόδου", Αλέξανδρος Γκουριώτης, με αφορμή τις…

1 day ago

Γιάννης Σιάτος: Ποιοι κρύβονται πίσω από τα ταξίδια και τις σχέσεις του “Φραπέ” στην Κορινθία;

Οι απορίες του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Σιάτου αγγίζουν καίρια ζητήματα διαφάνειας και ηθικής στην τοπική…

1 day ago

Β. Πανταζής: 5 δημοτικά σχολεία αναβαθμίζονται ενεργειακά με το πρόγραμμα “ΗΛΕΚΤΡΑ”

Σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Κορινθίων αποτελεί η ένταξη πέντε δημοτικών σχολείων στο πρόγραμμα ενεργειακής…

1 day ago

Ν. Μάρκελλος: Το ήξερε ο Β. Νανόπουλος πως δεν μπορεί να υλοποιηθεί η αποφαση του ΔΣ – Τι απαντά ο Σταυρέλης

Νέα εξέλιξη προκύπτει στο θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας Κορίνθου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου…

1 day ago