• NEWSROOM
    • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
  • GUIDE
    • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
  • GREEN
  • REAL ESTATE

  • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
    • ΕιδήσειςΤέχνη

      Κατάμεστη η Στέγη της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέ...

      • March 23, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Ανοίγει τις πύλες του αύριο ξανά το στάδιο της Αρχ...

      • February 1, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου: “Το Ολοκαύτωμα των...

      • January 29, 2023
      Τέχνη

      Μουσεία: Δωρεάν η είσοδος την 28η Οκτωβρίου

      • October 27, 2022
  • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
    • Aντώνης ΣουκαράςDecadenceΑθλητισμόςΕιδήσεις

      Γκάφα Νανόπουλου: Μπέρδεψε την Εθνική του ’0...

      • November 3, 2022
      Decadence

      Όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στα κλαρίνα τον Θανάση Μαν...

      • August 29, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Το δώρο του πρωθυπουργού στους εργαζόμενους του έρ...

      • July 2, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Βουτιά σε λίμνη της Σιβηρίας με -20°C έκανε ο δήμα...

      • January 26, 2022
  • GREEN
  • REAL ESTATE

TROLLING MOOD:  Μετά την ανακοίνωση 46 υποψηφίων από τον Βασίλη Νανόπουλο, η συνένωση με την παράταξη Πνευματικού είναι γεγονός!

Αυτή είναι η πρώτη στον κόσμο εργαστηριακά κατασκευασμένη μπριζόλα rib-eye

Η εργαστηριακή δημιουργία κρέατος έχει εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και ήδη η Σιγκαπούρη έχει επιτρέψει την πώληση “καλλιεργημένου κοτόπουλου”.

  • February 17, 2021
  • Posted in ΓεύσηΕιδήσεις

Δύο χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια της πρώτης εργαστηριακά κατασκευασμένης μπριζόλας, η ισραηλινή Aleph Farms επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα πιο πολύπλοκο κομμάτι, ένα rib-eye, και ισχυρίζεται πλέον ότι μπορεί να φτιάξει οποιονδήποτε τύπο κρέατος χάριν σε μια καινοτόμο τεχνολογία τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης.

Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρονται τα εξής:

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή τεχνολογία 3D printing, η δική μας τεχνολογία αφορά τη βιοεκτύπωση ζωντανών κυττάρων που στη συνέχεια τοποθετούνται σε θερμοκοιτίδα για να αναπτυχθούν, να διαφοροποιηθούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους έτσι ώστε να αποκτήσουν την υφή και την ποιότητα μιας πραγματικής μπριζόλας. Το σύστημα, μας επιτρέπει τη διάχυση των θρεπτικών ουσιών σε όλο τον ιστό και προσδίδει παρόμοιο σχήμα και δομή με αυτό που συναντάμε στα ζώα πριν και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Όπως αναφέρει το Techgear, η εργαστηριακή δημιουργία κρέατος έχει εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και ήδη η Σιγκαπούρη έχει επιτρέψει την πώληση “καλλιεργημένου κοτόπουλου” στα καταστήματα. Με την τεχνολογία της Aleph Farms θα μπορέσει να δοθεί λύση και για τη δημιουργία διαφορετικών κομματιών, όπως τα έχουν συνηθίσει οι καταναλωτές από τα ζώα, και μάλιστα με τη δυνατότητα ρύθμισης των θρεπτικών συστατικών (π.χ. ποσοστό λίπους, κολλαγόνου).

Ο CEO της Aleph Farms, κ. Didier Toubier, δήλωσε σε συνέντευξη του στη The Washington Post:

Με τα μοσχάρια, η ράτσα παίζει μεν σημαντικό ρόλο, αλλά η ποιότητα εξαρτάται σημαντικά από την τροφή τους. Το κρέας που καλλιεργούμε ακολουθεί μια παρόμοια φιλοσοφία. Μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως τη διαδικασία της καλλιέργειας και να σχεδιάσουμε το κρέας για συγκεκριμένη αγορά, προσαρμόζοντας τα επίπεδα κολλαγόνου, συνδετικών ιστών και λίπους ανάλογα με την περίσταση.

Μέχρι σήμερα μόνο η Σιγκαπούρη έχει δώσει την έγκριση για την πώληση καλλιεργημένου κρέατος, αλλά φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Περισσότερες μπριζόλες από 3D εκτυπωτή

Σημειώνεται, πως την ίδια ώρα και η νεοφυής εταιρία Redefine Meat πειραματίζεται με 3D εκτυπωτές για να φτιάξει συνθετικό κρέας φυτικής προέλευσης. Από τον εκτυπωτή βγαίνει μια ερυθρόλευκη μάζα, η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές περιέχει λίπος, μυϊκή δομή και αίμα. Και τα τρία συστατικά ωστόσο έχουν αποκλειστικά φυτική βάση. Για αυτή τη μπριζόλα δεν χρειάστηκε να σφαγιασθεί κάποιο ζώο.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής εταιρίας Εσχάρ Μπεν-Σιτρίτ εξηγεί: «Στόχος μας είναι ένας εκτυπωτής να αντικαταστήσει μια αγελάδα και να παράγει 250 κιλά κρέας κάθε μέρα. Δεν βλέπω το λόγο γιατί το προϊόν μας να μην καταναλώνεται σε ολόκληρη τη γη. Μη ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε με την κλιματική αλλαγή, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας. Έτσι μπορούμε να την καταπολεμήσουμε. Και παράλληλα να δώσουμε στην ανθρωπότητα ένα πιο υγιεινό φαγητό».

Αναπάντητο το ερώτημα για τη γεύση

Η αφετηρία της Redefine Meat μοιάζει σχετικά απλή. Στον εκτυπωτή αναμειγνύονται, μεταξύ άλλων, φυτικές πρωτεΐνες, λίπος και νερό δημιουργώντας ένα υποκατάστατο κρέατος, το οποίο, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι, είναι γευστικό. Ο Αλεξέι Τόμσοφ είναι υπεύθυνος της εταιρίας για το μείγμα των συστατικών: «Αναλύουμε τα συστατικά αυτά που κάνουν τέλειο ένα steak. Και μετά σκεφτόμαστε πως θα το φτιάξουμε σε συνθετική βάση. Τρία είναι τα κύρια συστατικά: μυϊκή δομή, αίμα και λίπος. Αυτά προσπαθούμε να κατασκευάσουμε για να έχουμε μια τέλεια, όμορφη μπριζόλα».

Το κρίσιμο ερώτημα αφορά ωστόσο τη γεύση. Η ισραηλινή εταιρία δεν έδωσε, πάντως, στον ανταποκριτή της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας στο Τελ Aβίβ να δοκιμάσει. Ο επικεφαλής της Redefine Meat παραδέχεται ωστόσο ότι η γεύση θα πρέπει να βελτιωθεί και προσθέτει ότι βόειο κρέας στη μορφή που το γνωρίζουμε υπάρχει εδώ και περίπου 10.000 χρόνια, ενώ οι προσπάθειες δημιουργίας συνθετικού κρέατος ξεκινούν μόλις τώρα.

TRENDING

TrendingΚοινωνία

Επαναλειτουργία τρένων: Φρένο στο δρομολόγιο Αθήνι...

Δεν είναι εφικτό να προχωρήσει άμεσα η δεύτερη φάσ...

  • March 27, 2023

Μήνυμα Γκιώνη για την ιδιωτικοποίηση του νερού: Το...

  • March 26, 2023

25η Μαρτίου: Τι ώρα είναι η παρέλαση στην Kόρινθο

  • March 24, 2023

Γόρδιος Δεσμός: Μία από τις μακροβιότερες μπάντες ...

  • March 23, 2023

Trending

1

Επαναλειτουργία τρένων: Φρένο στο δρομολόγιο Αθήνι...

  • March 27, 2023
2

Μήνυμα Γκιώνη για την ιδιωτικοποίηση του νερού: Το...

  • March 26, 2023
3

25η Μαρτίου: Τι ώρα είναι η παρέλαση στην Kόρινθο

  • March 24, 2023

2018 klife.gr