Το Aperol Spritz, η ιστορία του και το απόλυτο pairing με την πίτσα
Πίσω στη Βενετία του 19ου αιώνα, οι Αυστριακοί στρατιώτες (ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή βρισκόταν υπό αυστριακή κατοχή) αναζητούσαν κάτι να πιουν. Η προτίμησή τους στην μπύρα, καθιστούσε τα έντονα κρασιά του ιταλικού βορρά αρκετά δύσκολα ως προς την κατανάλωσή τους. Σε σημείο που τα αραίωναν με νερό. Κάπως έτσι γεννήθηκε το spritzen, ένα ποτό που μπορούσαν να απολαύσουν ευχάριστα. Το νερωμένο κρασί βέβαια δεν ακούγεται και τόσο νόστιμο. Για καλή τύχη όλων, η περιοχή του Βένετο φημίζεται και για το αφρώδες prosecco, το οποίο τελικά επικράτησε στα spritz, μαζί με την προσθήκη κάποιου πικρού ιταλικού απεριτίφ, όπως δηλαδή είναι το Aperol.
