• NEWSROOM
    • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
  • GUIDE
    • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
  • GREEN
  • REAL ESTATE

  • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Opinions
      • Aντώνης Σουκαράς
      • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
  • CULTURE
    • ΕιδήσειςΤέχνη

      Κατάμεστη η Στέγη της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέ...

      • March 23, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Ανοίγει τις πύλες του αύριο ξανά το στάδιο της Αρχ...

      • February 1, 2023
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου: “Το Ολοκαύτωμα των...

      • January 29, 2023
      Τέχνη

      Μουσεία: Δωρεάν η είσοδος την 28η Οκτωβρίου

      • October 27, 2022
  • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Streaming
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
      • Book Tails
    • Υγεία
    • Style & Beauty
  • STORIES
    • Πρόσωπα
  • DECADENCE
    • Aντώνης ΣουκαράςDecadenceΑθλητισμόςΕιδήσεις

      Γκάφα Νανόπουλου: Μπέρδεψε την Εθνική του ’0...

      • November 3, 2022
      Decadence

      Όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στα κλαρίνα τον Θανάση Μαν...

      • August 29, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Το δώρο του πρωθυπουργού στους εργαζόμενους του έρ...

      • July 2, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Βουτιά σε λίμνη της Σιβηρίας με -20°C έκανε ο δήμα...

      • January 26, 2022
  • GREEN
  • REAL ESTATE

TROLLING MOOD:  Μετά την ανακοίνωση 46 υποψηφίων από τον Βασίλη Νανόπουλο, η συνένωση με την παράταξη Πνευματικού είναι γεγονός!

Η Μαριάνθη Σοφιανού μας ετοιμάζει λαχταριστά κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας

Η Μαριάνθη Σοφιανού επανέρχεται και προτείνει στους αναγνώστες του klife.gr, λαχταριστά γεμιστά κανελόνια με αρωματική σάλτσα ντομάτας και μοσχαρίσιο κιμά και μας υπόσχεται ότι θα τα αγαπήσουμε τόσο, που θα επιστρέψουμε στο ταψί ξανά και ξανά!

  • November 25, 2021
  • Posted in GuideΓεύση

Χρόνος προετοιμασίας : 20’
Χρόνος μαγειρέματος : 100-120’
Μερίδες : 6

  • 250 γρ. κανελόνια- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Υλικά για τον κιμά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες ( κατά προτίμηση αποφλοιωμένες)
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ κ. γ μπαχάρι σε σκόνη
  • ¼ κ.γ κύμινο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για την σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 600 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 1 κ .σ πελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τον κιμά

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά, σπάζοντάς τον σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα, για 5 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν- γυαλίσουν . Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, το κύμινο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά μέχρι να πήξει. Στο τέλος δεν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και την πάπρικα, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

TIP 1: Πάντα σοτάρουμε τον πελτέ για να αφαιρέσουμε τυχόν πικρή γεύση και να του επιτρέψουμε να βγάλει όλα τα αρώματα με τη βοήθεια της θερμότητας!

TIP 2: μαζί με την κεφαλογραβιέρα για έξτρα απόλαυση προσθέστε και 50-100 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί !

Γεμίζουμε τα Κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, ομοιόμορφα. Αν περισσέψει κιμάς τον ρίχνουμε ανάμεσα στα κανελόνια.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα. Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

TRENDING

TrendingΕιδήσεις

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Οι “οικειοθελείς α...

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου τον Δεκέ...

  • March 29, 2023

Γιώργος Παπαβενετίου: Συνέντευξη στο “Μουσικ...

  • March 28, 2023

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου

  • March 28, 2023

Επαναλειτουργία τρένων: Φρένο στο δρομολόγιο Αθήνα...

  • March 27, 2023

Trending

1

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Οι “οικειοθελείς α...

  • March 29, 2023
2

Γιώργος Παπαβενετίου: Συνέντευξη στο “Μουσικ...

  • March 28, 2023
3

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου

  • March 28, 2023

2018 klife.gr