• NEWSROOM
    • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
  • CULTURE
  • GUIDE
    • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
  • INTERESTS
    • INTERESTS
    • Πρόσωπα
    • Τεχνολογία
  • DECADENCE
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • Aντώνης Σουκαράς
    • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
    • Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου
  • REAL ESTATE

  • NEWSROOM
    • Αυτοδιοίκηση
    • Κοινωνία
    • Πολιτική
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
  • CULTURE
    • TrendingΕιδήσειςΤέχνη

      Eγκαινιάστηκε το νέο ανοιχτό θέατρο “Ειρήνη ...

      • July 20, 2022
      TrendingΤέχνη

      Αλκυονίδες: Βρεθήκαμε στην εικαστική έκθεση-αφιέρω...

      • June 24, 2022
      KidsΔιασκέδασηΕιδήσειςΣινεμάΤέχνη

      Φεστιβάλ Αριστοναύτες: Κάτι νέο και πολυθεματικό έ...

      • June 9, 2022
      ΕιδήσειςΤέχνη

      Η νυφική φορεσιά της Περαχώρας στη Vogue – Μια σημ...

      • May 31, 2022
  • GUIDE
    • Γεύση
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Kids
    • Διασκέδαση
    • Book Stories
  • INTERESTS
    • Πρόσωπα
    • Τεχνολογία
  • DECADENCE
    • DecadenceΕιδήσεις

      Το δώρο του πρωθυπουργού στους εργαζόμενους του έρ...

      • July 2, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Βουτιά σε λίμνη της Σιβηρίας με -20°C έκανε ο δήμα...

      • January 26, 2022
      DecadenceΕιδήσεις

      Tελικά το μπλε κομμάτι της γόμας σβήνει στυλό ή γκ...

      • January 3, 2022
      DecadenceΑυτοδιοίκησηΕιδήσεις

      Ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έκανε copy paste το...

      • November 2, 2021
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • Aντώνης Σουκαράς
    • Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά
    • Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου
  • REAL ESTATE

TROLLING MOOD:  Στη Mytilineos και ο φωτισμός της Κορίνθου. Να ζήσει η εξοικονόμηση!

Στοιχεία εμβολιασμών κατά της COVID-19 στην Κορινθία (πηγή: data.gov.gr): Εμβολιασμένα άτομα:  98080 1 δόση:  98081 2 δόσεις:  94696 3 δόσεις:  77206

Le Cacaoyer, η μικρή σοκολατερί της Κορίνθου που σε ταξιδεύει σε μοναδικά γλυκά γαλλικά στέκια

Είναι νέο και ωραίο, αλλά με χρόνια παράδοσης πίσω του. Με όνομα που “χτίστηκε” βήμα-βήμα, με όραμα, αγώνα, μεράκι. Οι περισσότεροι θα αναρωτιέστε σε τι αναφέρεται ο ποιητής… 

  • November 21, 2018
  • Posted in GuideInterestsΓεύση

Το Le Cacaoyer, είναι το καινούργιο… σοκολατένιο spot στο κέντρο της Κορίνθου. Με την πολύ βαριά υπογραφή της ομάδας του Εντελβάις.

Από το 1988 συγκεκριμένα, η οικογένεια Χαλικιά στέλνει σε άλλη διάσταση τους γευστικούς κάλυκες, όσων επιλέγουν να μπουν στο ιστορικό γωνιακό μαγαζί στις οδούς Κροκιδά&Νοταρά, αλλά και όλων αυτών που έτρεξαν για να δουν και να δοκιμάσουν το πρωτοποριακό και εναλλακτικό project του Le Cacaoyer στην οδό Κολοκοτρώνη.

Πριν από λίγες ημέρες, έκλεισε έναν χρόνο επιτυχημένης παρουσίας… και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν μιλάμε για την ίσως κορυφαία βιοτεχνία γλυκών στην Κορινθία!

Από το όνομά του και μόνο, το Le Cacaoyer σε ταξιδεύει στις ανατολικές ισημερινές περιοχές των Ανδεων, εκεί ακριβώς από όπου κατάγεται το κακαόδεντρο. Από εκεί και έπειτα, μπαίνει στην εξίσωση η τέχνη και το πάθος για να γίνει η πρώτη ύλη ένα ολοκληρωμένο γλυκό, το οποίο από την πρώτη κουταλιά θα κάνει την έκρηξή του στον ουρανίσκο. Σε αυτό ακριβώς έχουν επικεντρωθεί ο Δημήτρης και η Ιωάννα, που αποτελούν τη δεύτερη γενιά της οικογένειας.

Με αμέτρητα ταξίδια σε ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, προσπάθησαν και κατάφεραν να εντρυφήσουν σε βάθος στη σοκολάτα. Η μελέτη, οι κόποι στο εργαστήριο που δεν πληρώνονται με τίποτα, αλλά και η αγάπη για να έρθει ένα μοναδικό αποτέλεσμα στην πόλη που αγάπησαν και επιχείρησαν, έφεραν τον Οκτώβριο του 2017 ένα πραγματικό σπίτι για τους λάτρεις της ποιοτικής σοκολάτας.

Δεν είναι μόνο το γευστικό κομμάτι, όπου το “άριστα” πολλές φορές μπορεί να είναι λίγο. Είναι η όλη αισθητική, τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν όταν περνάς το κατώφλι. Ενας αέρας γαλλικής σοκολατερί, εξάλλου από εκεί εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί το στήσιμο. Ενα σημείο, που ξεφεύγει από ένα απλό ζαχαροπλαστείο, σίγουρα! Ολα είναι είναι φτιαγμένα με ακρίβεια, ακόμα και τα βαζάκια στα τραπεζάκια, τα οποία περιέχουν πραγματικούς καρπούς κακαόδεντρου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προμηθεύονται, διαφημίζουν και χρησιμοποιούν την κορυφαία σοκολάτα Valhrona, ωστόσο ελάχιστοι της φέρονται με τον τρόπο που αρμόζει, όπως ακριβώς κάνει ο Δημήτρης. Δεν φεύγει από το μυαλό μου, ότι στην πρώτη επίσκεψη που έκανα στο μαγαζί και μίλησα με την Ιωάννα, μου είπε με πλατύ χαμόγελο ότι…

“Ο Δημήτρης μιλάει στη σοκολάτα. Εχουν μια άλλη σχέση, που δύσκολα μπορεί να πλησιάσει κάποιος”

To μεγαλύτερο κομμάτι του Le Cacaoyer, είναι τα σοκολατάκια. Δύσκολα θα τα βρει κάποιος όλα στη βιτρίνα, γιατί πολύ απλά εξαφανίζονται πριν καν τοποθετηθούν στη θέση τους!

Ξεκινάς με τα κορυφαία βασιλικού, ελιάς και τσίλι, για να περάσεις στα πιο ιδιαίτερα με δεντρολίβανο (από τον κήπο τους) και ελαιόλαδο, τόνκα, χαλβά, τσάι earl grey, τσάι ginger lemon. Για τους ψαγμένους, τους απαιτητικούς και όσους πραγματικά θέλουν να ψαχτούν σε βάθος με υψηλού επιπέδου συνταγές.

Το menu, ωστόσο, περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα και από πιο κλασικά (αλλά αγαπημένα) σοκαλατάκια. Αλμυρή καραμέλα, λεμόνι, passion fruit, raspberry, μπίτερ με cacao nibs, azelia, capuccino, club raspberrry και όχι μόνο, διότι οι παραγωγοί δουλεύουν μέρα-νύχτα για νέες γεύσεις, οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους σταδιακά, για να αποδείξουν ότι τη σοκολάτα ποτέ δεν την βαριέσαι, αρκεί η παρασκευή της να έχει ιδέες και μεράκι.

Το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο του Le Cacaoyer, είναι δίχως καμία αμφιβολία το χειροποίητο παγωτό!

“Ο Δημήτρης εκπαιδεύτηκε στο παγωτό στο Gelato University της Carpigiani της Μπολόνια, και στη σοκολάτα στην Ecole du Gran Chocolat Valhrona (στο Tain-L’ Hermitage) καθώς και στην Chocolate Academy στο Βέλγιο, δίπλα στη Melissa Coppel”

Χωρίς ενισχυτικά γεύσης και χρώματα, τα παγωτά φτιάχνονται από την αρχή, είτε με φρέσκα φρούτα εποχής, είτε με πουρέ φρούτου (100% κατεψυγμένο φρούτο). Αντίστοιχα, με σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς.

Χρώματα που να ελκύουν τα μάτια δεν θα δείτε, όμως είναι σίγουρο ότι θα γευτείτε ποιότητα φρέσκου παγωτού, με την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη.

“Φτιάχνουμε και πουλάμε παγωτό τα Χριστούγεννα, φτιάχνουμε και πουλάμε σοκολατάκια τον Ιούλιο”, ήταν μία από τις ατάκες που κράτησα μετά το τετ α τετ που είχαμε με την Ιωάννα

Για το δρόμο, επέλεξα ρόφημα σοκολάτας Valhrona, που φτιάχνεται αποκλειστικά στα εργαστήρια του Εντελβαϊς και είναι όνειρο, ενώ μην αμελήσει κανείς να κάνει στάση στο Le Cacaoyer μετά από ένα κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα, ώστε να επιλέξει ένα από τα δροσερά ατομικά γλυκά, που συνδυάζονται πλήρως με τσάι Kusmi.

Le Cacaoyer
Κολοκοτρώνη 22, Κόρινθος
Τηλ. 2741401900
F: Cacaoyer
Insta: Cacaoyer.chocolates

 

 

TRENDING

TrendingΚαιρός

Καιρός: Ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία – Πότε ...

Ένα κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται στην Ελλάδ...

  • August 16, 2022

Μια εξαιρετική εκδήλωση υπό το φως της πανσελήνου ...

  • August 15, 2022

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2022: Η γιορτή του Αγιωργίτικ...

  • August 14, 2022

Παραλίες γυμνιστών στην Κορινθία: Μια πονεμένη ιστ...

  • August 13, 2022

Trending

1

Καιρός: Ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία – Πότε ...

  • August 16, 2022
2

Μια εξαιρετική εκδήλωση υπό το φως της πανσελήνου ...

  • August 15, 2022
3

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2022: Η γιορτή του Αγιωργίτικ...

  • August 14, 2022

2018 klife.gr