Καλοκαίρι στην Κορινθία: Η ατζέντα του τριημέρου 9-11 Ιουλίου
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις και φεστιβάλ αρχίζουν να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας και το klife.gr από σήμερα και κάθε Παρασκευή, θα ετοιμάζει έναν συγκεντρωτικό οδηγό με προτάσεις για το τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής στην Κορινθία. Ολες οι επιλογές θα έχουν δωρεάν είσοδο, ενώ θα δημιουργηθεί και ξεχωριστός οδηγός με προτάσεις από events που έχουν επί πληρωμή είσοδο.
- July 9, 2021
- Posted in GuideKidsΔιασκέδασηΘέατροΣινεμά

Παρασκευή 9/7
Κρητική μουσική βραδιά με τον Μανώλη Κονταρό
Ο Μανώλης Κονταρός και η Ενωση Κρητών Κορινθίας “Ο Ψηλορείτης”, μας προσκαλούν στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος) στην Κόρινθο, σε μια βραδιά με άφθονα κρητικά ακούσματα.
Σημείο: Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος, Κόρινθος)
Ωρα: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Σάββατο 10/7
Παιδικό Θερινό Σινεμά – Ο Μικροπόδαρος
Η ταινία «Ο Μικροπόδαρος» φέρνει τα πάνω κάτω σε όλα όσα ξέρουμε για τα Γέτι, όταν ένα νεαρό και έξυπνο Γέτι ανακαλύπτει κάτι που πίστευε πως δεν υπήρχε – έναν άνθρωπο. Τα νέα για τον «Μικροπόδαρο» του φέρνουν δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του. Επίσης, αναστατώνει την κοινότητα των Γέτι για το τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο πέρα από το χιονισμένο τους χωριό, σε μια ζωηρή περιπέτεια για τη φιλία, το κουράγιο και την χαρά της ανακάλυψης.
H προβολή θα γίνει σε ειδικά χωροθετημένο σημείο του Πάρκου Δραστηριοτήτων & Αναψυχής στο Εμπορικό Κέντρο MARE WEST, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής αλλά και συγκεκριμένο αριθμό ατόμων με ελεγχόμενη είσοδο. Συγκεκριμένα, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας για την είσοδο 100 ατόμων, στους οποίους θα δίνεται και ειδικό βραχιολάκι για την παραμονή τους στο χώρο, οπότε και προτείνεται η προσέλευση νωρίτερα για την διασφάλιση θέσης. Επιπλέον η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο χώρο του θερινού σινεμά.
Σημείο: MARE WEST
Ωρα: 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Θεατρική παράσταση “Σεσουάρ για δολοφόνους”
Το “Σεσουάρ για δολοφόνους” είναι θεατρικό έργο (κωμωδία) των Bruce Jordan & Marilyn Abrams. Έχει μεταφραστεί σε 11 γλώσσες, ενώ την έχουν δει περισσότεροι από 8.200.000 θεατές σε όλο τον κόσμο. Έχει χαρακτηριστεί από το Βιβλίο Γκίνες ως «η μακροβιότερη παράσταση στην ιστορία του Αμερικανικού Θεάτρου». Στην Αμερική σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία αφού στη Βοστώνη παίζεται από το 1980 και στην Ουάσιγκτον από το 1987. Το σενάριο είναι του Paul Portner.
Η θεατρική παράσταση που θα παρακολουθήσουμε στον Αγιο Βασίλειο Κορινθίας, είναι σε σκηνοθεσία Νίκου-Παναγιώτη Δουβή.
Σημείο: Θέατρο “Πάνος Βαρδάκας” (Αγιος Βασίλειος)
Ωρα: 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Φεστιβάλ Δια Βίου Μάθησης στο πλαίσιο της δράσης της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει
Θα παρουσιαστούν ομαδοποιημένα posters, τα οποία αφορούν όλες τις μορφές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης και Μάθησης, της κατάρτισης και της άτυπης Μάθησης, με έμφαση στην Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, που αποτελούν τους τρεις πυλώνες της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει.
Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Κόρινθος έγινε μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου της UNESCO “οι Πόλεις που Μαθαίνουν” (Unesco Global Network of Learning Cities).
Ο θεσμός είναι ένα καινοτόμο σχέδιο που έχει σκοπό να παρέμβει δυναμικά στο επίπεδο της Διά Βίου Μάθησης και έχει ως στόχους:
1. την προώθηση της Μάθησης χωρίς αποκλεισμούς από τη βασική ως την τριτοβάθμια εκπαίδευση
2. την αναζωογόνηση της Μάθησης σε οικογένειες και κοινότητες
3. την προαγωγή της Μάθησης στον χώρο εργασίας
4. την επέκταση της χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών Μάθησης
5. τη βελτίωση της ποιότητας και της αριστείας στην μάθηση
6. τη διαμόρφωση κουλτούρας Μάθησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.
Τα poster θα παρουσιαστούν και θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση και σχολιασμός με στόχο τη βελτίωση της ΔΒΜ στην Κόρινθο.
Σημείο: Θεατράκι Αγίας Αννας (Κόρινθος)
Ωρα: 18:45
Είσοδος ελεύθερη
“Spyros” – Εκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Κουκουλομάτη
Το Οινοποιείο Λαυκιώτη, σε συνεργασία με την οικογένεια του καλλιτέχνη, παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής “SPYROS” – Σπύρος Κουκουλομάτης (1917-1995)
που θα εγκαινιαστεί στους χώρους του Οινοποιείου.
Την έκθεση επιμελήθηκαν ο Γιάννης Ζαννιάς και ο ζωγράφος Πέτρος Καρυστινός, ενώ θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά έργα του καλλιτέχνη από το σύνολο τις καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση έργων του καλλιτέχνη που διοργανώνεται μετά τον θάνατό του, το 1995 σε τροχαίο.
Στην έκθεση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα προβάλλεται, επίσης, και το μικρού μήκους φιλμ «Ο ζωγράφος Σπύρος Κουκουλομάτης (1917-1995) και ο κοινωνικός ρόλος των εικαστικών τεχνών» του σκηνοθέτη Γιώργου Κουρμούζα, το οποίο έγινε ειδικά για την έκθεση.
Την ημέρα των εγκαινίων, ο οινολόγος Γιάννης Φλεριανός θα παρουσιάσει μπουκάλια κρασιού περιορισμένης κυκλοφορίας με ετικέτες εμπνευσμένες από έργα του ζωγράφου. Για το έργο του ζωγράφου θα μιλήσει ο Σπύρος Μοσχονάς, διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σημείο: Οινοποιείο Λαυκιώτη (Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας)
Ωρα:11:00-15:00 (η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 18 Ιουλίου και η επίσκεψη θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με την Ντόρα Κουκουλομάτη στο 6948469170)
Υ1-Στη σιωπή του Βυθού (ντοκιμαντέρ)
Στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το Σάββατο 10/7 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το “Υ1 – Στη σιωπή του Βυθού.
Περίληψη: 14.09.1943: Το θρυλικό Υποβρύχιο «Υ1-Λ. Κατσώνης» βυθίζεται βόρεια της Σκιάθου από Γερμανικό Ανθυποβρυχιακό. Η αφήγηση μέσα από το βιβλίο του Υπάρχου Ηλία Τσουκαλά που διεσώθη κολυμπώντας 9 ώρες μέχρι τις ακτές του νησιού, απόρρητα έγγραφα , ημερολόγια των μελών του πληρώματος είναι το νήμα που ξετυλίγει τις ανθρώπινες ιστορίες που πλέκονται γύρω από το υποβρύχιο. 75 χρόνια μετά, με την υποστήριξη του Π. Ναυτικού αναζητούμε το βυθισμένο στα 253 μ. υποβρύχιο και το κινηματογραφούμε πρώτη φορά.
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Βαρδάκας
Ο Φίλιππος Βαρδάκας έχει σπουδάσει Media (Πανεπιστήμιο του Sussex, Brighton, UK) και έχει master στο Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ (Pompeu Fabra University, Barcelona, Spain). Άρχισε την καριέρα του δουλεύοντας ως δημοσιογράφος για την ΕΡΤ. Μετά το master του έζησε στη Βαρκελώνη για 10 χρόνια και δούλεψε σε διάφορα πόστα της οπτιακουστικής παραγωγής. Έχει δουλέψει ως sound engineer, κάμερα μαν, πιλότος drone, μοντέρ και στα σπέσιαλ εφέ μέχρι που ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία. Έχει δουλέψει σε ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, διαφημίσεις και δελτία ειδήσεων. Σήμερα δουλεύει ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης στην Αθήνα.
Βραβεία
Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest Χαλκίδα_Νοέμβριος 2020 Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας / Greek Documentary Festival-Docfest Chalkida_November 2020 Best Director Award
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & awards_ Αύγουστος 2020 Βραβείο καλύτερου ελληνικού ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους / 7th International Documentary Festival, Ierapetra & awards_ August2020Best Greek Feature Documentary Award
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζο _ Αύγουστος 2020 Eιδικό Βραβείο “Οδυσσέας”/ 5th “Beyond the Borders” International Documentary Festival_ Castellorizo_ August 2020Special Award “Odysseus”
Διάρκεια: 93′
Χώρα: Ελλάδα
Ετος:2019
Σημείο: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Ωρα: 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Κυριακή 11/7
Μουσική βραδιά – Εντεχνο τραγούδι με τους Πρίμο Σεκόντο
Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών – Καλοκαίρι 2021 του δήμου Κορινθίων, θα διοργανωθεί μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο έντεχνο τραγούδι.
Δίπλα στη θάλασσα, στα υπέροχα Λουτρά Ωραίας Ελένης, συντροφιά με τους Πρίμο Σεκόντο, που αποτελούνται από τους Δήμο Κώνστα (μπουζούκι-τραγούδι), Γιώργο Τσόγκα (αρμόνιο) και Αλεξάνδρα Κωτσιοπούλου (φωνή).
Σημείο: Λουτρά Ωραίας Ελένης (προβλήτα)
Ωρα: 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Αστρονομική βραδιά στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου
Μια σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2021 στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κορινθία, οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό σε όσους αγαπούν τον ουρανό.
Στην σχετική ανακοίνωση του ΙΑΑΔΕΤ (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης) σημειώνεται ότι οι εν λόγω βραδιές -που διοργανώνονται από το εν λόγω Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- περιλαμβάνουν, α) ενημέρωση του κοινού για τη λειτουργία και το ερευνητικό έργο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, β) ομιλίες από το ερευνητικό προσωπικό του ΙΑΑΔΕΤ σε σύγχρονα ζητήματα των επιστημών τις οποίες το Ινστιτούτο θεραπεύει, γ) παρατήρηση με τηλεσκόπια και αναγνώριση των αστερισμών του καλοκαιρινού ουρανού από ειδικευμένο προσωπικό των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Για την Κυριακή 11/7 είναι προγραμματισμένη βραδιά με τίτλο «Παρατηρώντας μετεωρίτες από το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου».
Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Μανώλης Ξυλούρης, διευθυντής Ερευνών ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, υπεύθυνος Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 50 άτομα, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Σημείο:Αστεροσκοπείο Κρυονερίου
Ωρα:21:00
Είσοδος ελεύθερη
Ημερολόγια Αποστολής – Νικόλας Παπαχρυσοστόμου (ντοκιμαντέρ)
Στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, για την Κυριακή 11/7 είναι προγραμματισμένη η προβολή του “Ημερολόγια Αποστολής – Νικόλας Παπαχρυσοστόμου”.
Ο Νικόλας Παπαχρυσοστόμου δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Μετά την ολοκλήρωση σπουδών Οικονομίας στον Καναδά, ο Νικόλας ξεκινούσε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα σε πολυεθνική εταιρία στον χρηματοοικονομικό τομέα στην Αθήνα των αρχών των 00’s. Ο ίδιος όμως είχε άλλα σχέδια. Ή μάλλον δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο, όταν αποφάσισε να αμφισβητήσει την προδιαγεγραμμένη πορεία που είχε αρχίσει να παίρνει η ζωή του. Αποφασίζει να εγκαταλείψει την πολυεθνική εταιρία στην οποία εργαζόταν για να ακολουθήσει το όνειρό του, πραγματοποιώντας το γύρο του κόσμου σε 7 ολόκληρα χρόνια. Μετά από αυτήν την περιπλάνηση εντάσσεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ξεκινώντας να συμμετέχει σε αποστολές της οργάνωσης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου: Υεμένη, Νότιο Σουδάν, Κολομβία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο, Ιράκ, Μπανγκλαντές, Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Μοζαμβίκη, Ισπανία.
Σκηνοθεσία: Δάφνη Τόλη – Δημήτρης Μαυροφοράκης
Η Δάφνη Τόλη είναι παραγωγός/δημοσιογράφος, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και φωτορεπόρτερ με ισχυρές δεξιότητες στην έρευνα, την αφήγηση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέρα από τις δικές της ταινίες ντοκιμαντέρ, εργάζεται συχνά ως freelancer στην Ελλάδα για μεγάλα ευρωπαϊκά και αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Έχει καλύψει εκτενώς την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.
Ο Δημήτρης Μαυροφοράκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, κι έχει με ακαδημαϊκές σπουδές πάνω στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Σήμερα εργάζεται ως κινηματογραφιστής έχοντας βάλει την υπογραφή του σε πολυάριθμα project του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της διαφήμισης και της μουσικής σκηνής.
Διάρκεια: 27′
Χώρα: Eλλάδα
Ετος: 2019
Σημείο: Δερβένι (Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος)
Ωρα: 21:00
Είσοδος ελεύθερη