Ο καφές είναι το ξεκίνημα της μέρας. Είναι όμως πολύ περισσότερα από ένα απλό ρόφημα, ένας καλός καφές μπορεί να σου φτιάξει την μέρα, αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά οι όλο και περισσότεροι απαιτητικοί του είδους.
Πάει σχεδόν ένας χρόνος από τότε, και μέχρι σήμερα έχει κερδίσει πολλούς λάτρεις, οπότε σίγουρα κάτι καλό έχει δημιουργηθεί μέσα στη στοά. Αυτό το “κάτι” προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε με την επίσκεψη μας στο μικρό, αλλά πολλά υποσχόμενο και μόνο από την όψη, καφέ – καφεκοπτείο The Daily Cherry στο κέντρο της Κορίνθου.
Η υποδοχή του Laurent και της Εύας ήταν ξεχωριστή, αρχικά μου πήρε μερικά λεπτά για να επιλέξω ανάμεσα στους φρεσκοψημμένους speciality single origin από 7 διαφορετικές χώρες ή στο χαρμάνι τους, αλλά αφού κατέληξα και μου σερβιρίστηκε ο espresso, ξεκίνησα να ξεδιπλώνω το κουβάρι πίσω από όλα όσα – πρωτοποριακά για την πόλη – έβλεπα μπροστά μου. Λέξεις όπως άρωμα, κρέμα, σώμα, οξύτητα, επίγευση άρχισαν να έχουν νόημα.
Οι γνώσεις του Laurent γύρω από την αγαπημένη μας συνήθεια είναι πολλές και το καταλαβαίνεις μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά συζήτησης μαζί του. Οπως αντιλαμβάνεσαι ότι έχει στόχο να σε μυήσει και να σε κάνει να ξεχωρίσεις γεύσεις, να καταλήξεις στο προφίλ του καφέ που σου αρέσει. Μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε αρκετές χώρες που παράγουν καφέ και κακάο, ως δάσκαλος και σύμβουλος ποιότητας. Η ιστορία του σε κερδίζει και θέλεις να κάτσεις για να μάθεις για το ταξίδι του από την Γαλλία στο σημερινό The Daily Cherry.
Από την άλλη μεριά, η Εύα, που βρίσκεται στο πλευρό του, είναι ακόμα μια φυσιογνωμία που όχι μόνο γεννήθηκε μέσα σε καφεκοπτείο αλλά αποφάσισε να ακολουθήσει και επαγγελματικά αυτόν τον δρόμο έχοντας απο το 2017 τον τίτλο του SCAΕ Coffee Diploma.
Και τώρα θα μου πείτε “πως προέκυψε το νέο εγχείρημα του καφέ – καφεκοπτείου”; Ολα ξεκίνησαν στην Αφρική όπου και γνωρίστηκαν. Σε μια φυτεία καφέ στην Αιθιοπία. Περίπου στα 2200 μέτρα ψηλά. Τα υπόλοιπα είναι η ιστορία που γράφεται καθημερινά!
Ολοι οι καφέδες ψήνονται σε εβδομαδιαία βάση στο κατάστημα και μαντέψτε! Μπορούμε να τους απολαύσουμε φρεσκοαλεσμένους ή σε κόκκους στο σπίτι μας. Σας αρέσουν οι πιο γλυκόπιωτοι ή με λίγη παραπάνω οξύτητα; Φρουτώδεις ή σοκολατένιοι. Ο espresso ή ο φίλτρου; Ο,τι και αν ισχύει, τα παιδιά θα ψαξουν να βρουν σίγουρα αυτό που σας αρέσει και μια μέθοδο εκχύλισης που να σας ταιριάζει.
Αν πάλι δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τον καφέ στο σπίτι, τότε απλά αφήνεστε στα χέρια και τον φανταστικό εξοπλισμό του The Daily Cherry, εκεί όπου δίνεται προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Αν πάρεις τον καφέ σου στον χώρο εργασίας, αυτός προσφέρεται σε ποτήρια κατασκευασμένα από bamboo και σε θήκες φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά. Εχεις έκπτωση αν πας με το δικό σου ποτήρι και φυσικά έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις εναλλακτικά οικολογικά καλαμάκια!
Γενικότερα, φεύγοντας έμεινα με την καλύτερη δυνατή εντύπωση, για το μεράκι και τη γνώση που υπάρχει στο σχετικά νέο αυτό project, οπότε δεν είχα παρά να το μοιραστώ!
The Daily Cherry
Ερμού 39, Κόρινθος
Τ. 27410-20320
Ε. info@thedailycherry.gr
eshop: thedailycherry.gr
#abigtripforasmallbean
Φωτογραφίες: Μυρτώ Ιατροπούλου
Design: Δημήτρης Πιέρρος
Με ηχητικό ντοκουμέντο από ραδιοφωνική συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, το 2022, απάντησε σήμερα…
Νέα τροπή λαμβάνει το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας Κορίνθου, έπειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις του…
Tη δική του θέση εξέφρασε ο επικεφαλής της "Πολιτικής Διεξόδου", Αλέξανδρος Γκουριώτης, με αφορμή τις…
Οι απορίες του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Σιάτου αγγίζουν καίρια ζητήματα διαφάνειας και ηθικής στην τοπική…
Σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Κορινθίων αποτελεί η ένταξη πέντε δημοτικών σχολείων στο πρόγραμμα ενεργειακής…
Νέα εξέλιξη προκύπτει στο θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας Κορίνθου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου…